Без довгого вимішування та яєць: житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою. Забудьте про батон

Пористий житній хліб дуже просто спекти вдома. На смак ця випічка виходить смачною та оригінальною, а процес приготування принесе одне задоволення.

Багато господинь вважають, що випікати хліб – складно і довго. Однак це не так. Пропонуємо розглянути рецепт житнього хліба, для приготування якого не потрібно довго замішувати тісто, а необхідні продукти точно знайдуться на вашій кухні. Сьогодні ми поділимось, як спекти пишний та пористий домашній хліб у духовці.

Інгредієнти

  • Вода (тепла) – 420 мл
  • Оцет яблучний – 2 ст. ложки
  • Олія – 2 ст. ложки
  • Мед – 2 ст. ложки
  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Борошно житнє – 300 г
  • Сіль – 1,5 ч. ложки
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Дріжджі швидкорозчинні – 2,5 ч. ложки
  • Солод житній – 2 ст. ложки
Житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою
Житній хліб з хрусткою скоринкою і пористою серединкою

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні інгредієнти. У глибоку миску посіяти пшеничне та житнє борошно. Додати швидкорозчинні дріжджі, цукор і житній солод. Ретельно перемішати всі компоненти ложкою. В окремій посудині поєднати воду, яблучний оцет, рослинну олію та мед. Перемішати до повного розчинення меду. Додати сіль і знову перемішати.

Готову суміш перелити до сухих інгредієнтів й замішати однорідне тісто. Накрити харчовою плівкою та залишити в теплому місці для активації дріжджів.

На посипаний борошном лист пергаменту перекласти “підійшовше” тісто. Злегка посипати борошном й сформувати буханку бажаної форми. Обережно перекласти майбутню випічку з пергаментом у форму для випікання. За бажанням поверх заготовки зробити надрізи, як на фото. Накрити чистим кухонним рушником і залишити в теплому місці ще на 20 хвилин для підняття.

Випікати домашній житній хліб у розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин (точний час залежить від особливостей духовки). Готову випічку залишити вистигати. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Іван Попович звернув увагу на дивну поведінку Миколи Гнатюка давно: виконавець “Барабана” подався у монахи

Микола Гнатюк час від часу говорив у інтерв'ю, що після 60 років збирається стати ближчим до Бога. Так і трапилося. Перші дзвіночки були помітні ще задовго до цієї дати.

На сніданок чи вечерю смажу капустяні млинці: мороки небагато, натомість чоловік та діти ситі й вдоволені

Приготувати ситну вечерю можна без будь-яких серйозних зусиль. Капустяні млинці виходять смачними й ситними, тож можна їх використовувати як повноцінну страву на сніданок чи вечерю.

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.