Чудесний рецепт “Стакан молока” дала мені 90-річна бабуся. Тісто – винятковий пух: готую круглий рік

Пиріг на молоці – дуже смачна і ароматна випічка, яка має повітряну і дуже ніжну структуру. З приготуванням такого справиться навіть дитина.

Що може бути смачнішим домашньої випічки?! Якщо ви думаєте, що для приготування смаколиків вдома потрібно мати особливі вміння та витрачати купу часу, ви помиляєтесь. Смачний, пухкий і ніжний пиріг можна приготувати буквально за 5 хвилин + час на випічку. Вам не знадобляться ваги, міксер, чи дорогі продукти. Просто змішайте всі інгредієнти і відправте у духовку.

Необхідні інгредієнти:

  • молоко – 1 склянка;
  • цукор – 1 склянка;
  • яйця – 1 шт;
  • борошно – 2 склянки (320 г);
  • олія – 3 ст.л;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • ванільний цукор – 2 ч.л.
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста у глибокій мисці змішайте яйце з цукром, дрібкою солі і ваніллю. Далі в цю суміш додайте молоко та рослинну олію без запаху. Розмішайте до однорідності. Поступово введіть у рідкі інгредієнти просіяне борошно разом з розпушувачем і замішайте тісто. Воно має вийти гладким і консистенцією трішки рідшим, ніж на оладки.

Рецепт ніжного і повітряного пирога на молоці
Рецепт ніжного і повітряного пирога на молоці

Також за бажанням у тісто можна додати сухофрукти, чи цукати, шоколадну крихту або ягоди.

Форму для випічки змастіть рослинно олією. Змастити треба стінки і дно форми. Виливаємо тісто у форму і ставимо випікатися в уже розігріту духовку. Пекти пиріг треба при температурі 180 градусів приблизно 50 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою.

Рецепт ніжного і повітряного пирога на молоці
Рецепт ніжного і повітряного пирога на молоці

Готовий пиріг виймаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Варто відзначити, що пиріг за цим рецептом виходить досить високим і пухким, тому його можна розрізати на 2 коржа і змастити джемом, чи кремом, як торт. Також верхушку пирога можна прикрасити шоколадною глазур’ю.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Тісто безподобне! Мій фаворит серед пирогів, готова пекти його щодня: пухка і соковита яблучна шарлотка

Шарлотка за цим рецептом виходить дуже пухкою та ніжною і з великою кількістю начинки. Готується такий пиріг досить швидко з найпростіших інгредієнтів.

Беру кокосову стружку та секретний інгредієнт і готую цукерки “Рафаелло” вдома: дійсно райська насолода

Приготувати смачні та ніжні цукерки "Рафаелло" вдома дуже просто. Вам знадобляться всього 2 інгредієнта і 5 хвилин часу. Доклавши мінімум зусиль, вийде справжня смакота.

Спекла пиріг з ревенем і яблучним повидлом: пісочне тісто + цікава начинка. Рецепт із бабусиного записника

Приготуймо неймовірно смачний пиріг із ревенем та яблучним повидлом, який стане фаворитом у вашому арсеналі рецептів. Обов'язково спробуйте!