Чоловік сказав: деруни без м’яса – картопля “на вітер”. Зробила такі на пробу і тепер не готую по-іншому

Рецептів дерунів існує безліч – їх готують з грибами, з сиром, з рибою, з яйцем, просто з картоплі. Спробуйте приготувати дуже смачні деруни з м'ясом між шарами картопельки.

Деруни з м’ясом всередині – це дуже смачна і ситна страва. Після цього рецепту ви не захочете готувати деруни по-іншому, бо смак скаже сам за себе. Тарілка гарячих, золотавих, смачних і ароматних м’ясних дерунів з цибулькою та перчиком в поєднанні зі сметаною просто не залишить байдужих. Зручно, що цю страву також можна давати з собою на роботу на обід.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 800 г;
  • м’ясо за смаком – 200-300 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт;
  • яйце куряче – 1 шт;
  • сметана – 1-1,5 ст.л;
  • борошно – 2 ст.л;
  • сіль, перець;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

Картоплю промиваємо, очищаємо та натираємо на дрібній тертці. Можна також пропустити картоплю через м’ясорубку, трохи віджавши сік. До картоплі додаємо сіль, перець, столову ложку сметани – завдяки цьому деруни не потемніють, а матимуть рум’яний гарний колір.

Рецепт дерунів з м'ясом всередин
Рецепт дерунів з м’ясом всередин

Цибулю очищаємо від лушпиння та натираємо на тертці, за бажанням її можна обсмажити і тільки після цього додавати в картопляну масу. Туди ж всипаємо столову ложку борошна, вбиваємо 1 яйце і добре все перемішуємо. Тісто на деруни має повільно сповзати з ложки, але не бути надто рідким.

Готуємо м’ясний фарш – пропускаємо м’ясо через м’ясорубку або рубаємо дрібно ножем, додаємо цибулю, сіль, перець.

Рецепт дерунів з м'ясом всередин
Рецепт дерунів з м’ясом всередині

Розігріваємо сковороду з олією, великою ложкою викладаємо картоплю – це буде нижня частина деруна.

Рецепт дерунів з м'ясом всередин
Рецепт дерунів з м’ясом всередині

Як тільки вона схопиться, викладаємо на картоплю ложку м’ясного фаршу, смажимо під кришкою приблизно хвилину, після чого викладаємо зверху другий шар картоплі і знову прикриваємо кришкою.

Рецепт дерунів з м'ясом всередин
Рецепт дерунів з м’ясом всередині

Смажимо м’ясні деруни з обох боків до готовності, перевертаючи з боку на бік. Після приготування викладаємо на серветки від зайвого жиру і подаємо зі сметаною.

Рецепт дерунів з м’ясом всередині

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.

Без борошна та дріжджів: беру червону сочевицю та випікаю з неї корисний хліб. Ідеально для бутербродів

Не можете відмовитися від хліба, але хочете схуднути перед літом? Вихід є! Хліб без борошна та дріжджів з червоної сочевиці. Він не тільки смачний та ароматний, а й корисний для організму.