Цей пиріг з лаваша нагадує хачапурі, тільки готується набагато швидше. Чоловік випрошує 7 днів на тиждень

Ароматна та неймовірно смачна ачма з сиром чудово доповнить ваш щоденний раціон, а домашні будуть задоволені та нагодовані. Скоріше записуйте рецепт!

Ачма – це грузинська страва, яку готують з тонкого тіста, що шарують з сирною начинкою. Хочемо поділитись лінивим рецептом цього відомого пирога. Якщо замінити тісто тонким лавашем, то для приготування знадобиться зовсім небагато часу. Розгляньмо, які продукти нам потрібні та рецепт крок за кроком.

Інгредієнти

  • Лаваш – 200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Молоко – 150 мл
  • Кисломолочний сир – 100 г
  • Твердий сир (сулугуні) – 150-200 г
  • Зелень петрушки – пучок
Пиріг з лаваша та сиру
Пиріг з лаваша та сиру

Покроковий рецепт

Підготувати необхідні продукти. У глибоку миску розбити яйця, додати сіль та збити за допомогою вінчика до однорідності. В окремій посудині розтерти кисломолочний сир виделкою і додати його до яєчної суміші. Ретельно перемішати всі компоненти. Влити молоко та знову перемішати.

Натерти твердий сир на грубій терці, додати до сирної маси та перемішати. Трохи твердого сиру потрібно залишити для посипання. Подрібнити свіжу зелень петрушки (можна змінити кропом), додати до начинки та добре перемішати.

Нарізати тонкий лаваш прямокутними листами розміром форми для випікання. На дно форми викласти перший лист лаваша, а зверху полити кількома ложками начинки. Рівномірно розрівняти по всій поверхні. Начинку накрити наступним лавашем, злегка його придавивши. Потім знову розподілити начинку. Таким чином сформувати заготовку з залишених листів лаваша і начинки.

Останнім шаром повинен бути лаваш. Зверху щедро посипати твердим тертим сиром. Розігріти духовку до 200 градусів і відправити майбутній пиріг випікатися на 25-30 хвилин. Готовий пиріг перекласти на поверхню, нарізати на порційні шматочки та подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.