Ніколи не виливаю олію від шпротів. Після цього рецепту й у вас рука не підніметься: паштет-намазка на хліб

Намазку на хліб можна приготувати з того, що є в холодильнику. Навіть залучити олію з банки, яка залишилася від шпротів. Такий паштет для перекусу буде те, що треба.

Вам знадобиться:

  • 2 яйця;
  • 0,5 морквини;
  • 2 шматочки черствого хліба;
  • 50 г твердого сира;
  • 1 банка шпротів (олія);
  • 1 дрібка солі;
  • 1 дрібка чорного перцю;
  • 1 гілочка кропу;
  • 1 перо зеленої цибулі.
Намазка на хліб зі шпротною олією

Передивіться, що у вас є у холодильнику. Можна взяти, наприклад, варені яйця, пів вареної морквини, черствий хлібчик або сухарики. Все це закладіть у чашу блендера. Влийте олію з-під шпротів.

У принципі, можете брати юшку з будь-якої консерви в олії. Присипте сіллю та меленим перцем. Додайте вимиту й висушену гілочку кропу та зелену цибулю. Накрийте кришкою та подрібніть.

Намазка на хліб зі шпротною олією

Коли зупините агрегат, отримаєте готовий паштет, який намащуйте на хлібчик. Подібну намазку можна готувати з вчорашньої вареної картоплі, маринованої цибулі чи кислого яблука.

Зробіть ревізію у холодильнику й усе, що можна подрібнити, подрібніть. Домашні лише спасибі вам скажуть за це. Олію з рибних консервів можна застосовувати й іншим чином. Наприклад, запекти в ній звичайний минтай. Вийде дуже неординарний смак.

Намазка на хліб зі шпротною олією

Олію зі шпротів є можливість залучити до приготування салату “Оселедець під шубою”. Якщо промастити шматочки рибки цією диво-рідиною, вийде дуже смачно. Тільки треба олію додати в майонез і перемішати. Вийде ідеальний соус практично з нічого.

Ще один спосіб використання рибної олії – замаринувати в ній шматочки цибулі. Наріжте цибулину напівкільцями та залийте олією. Таких ароматних фітонцидів ви раніше ніколи не куштували. Можете додавати цибулю в салат, і він заграє абсолютно новими смаковими якостями.

Популярне

Схожі статті

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Донька Романа Сасанчина спить взута у чоботи: дружина переможця “Голосу” сказала – щоб гарно носились

Відомий український артист Роман Сасанчин разом із дружиною Іванною виховують спільну доньку. Виявилось, що насправді дівчинка спить, взута в чоботи.

Беру борошно і воду: готую хрусткі домашні крекери, які розлітаються в родині як насіння. Всього 15 хвилин

Крекери - це проста і смачна закуска, якою ми часом нехтуємо. Але готуються вони дуже просто і швидко навіть у домашніх умовах. Саме такий рецепт хрустких солоних крекерів ми сьогодні й підготували.