Не стала додавати в тісто яйця, а поклала мед: смачніше булочок ще не виходило. Думаю паски з такого зробити

Ніхто не може встояти перед випічкою. А цей рецепт можна готувати і під час посту, оскільки в ньому немає яєць і вершкового масла. Сьогодні ми підготували рецепт ніжних і пишних медових булочок.

Для приготування цих булочок знадобиться:

  • Сухі дріжджі – 9-10 грамів
  • Мед – 2 столові ложки
  • Цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – 0,5 чайної ложки
  • Вода – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 350 грамів
  • Рослинна олія – 3 столові ложки
  • Горіхи – 1/3 склянки

У невеликій мисочці з’єднуємо цукор і сухі дріжджі, добре перемішуємо. Додаємо приблизно третину склянки теплої води і ретельно перемішуємо. Потім залишаємо суміш у теплому місці на 10-15 хвилин.

Поки дріжджі активуються, займемося горіхами. Їх слід подрібнити. Ви можете порубати горіхи ножем або помістити їх у пакет і роздрібнити качалкою.

Для випікання булочок використовуємо круглу форму, попередньо застеливши її пергаментом. Зверніть увагу, що під час випікання мед може витікати з булочок, тому форму доведеться потім вимити.

Медові булочки
Медові булочки

Коли дріжджі піднімуться й утворять пінну шапочку, додаємо до них воду, що залишилася, сіль і мед. Ретельно перемішуємо, щоб мед і сіль розчинилися.

Процес замішування тіста починаємо з просіювання борошна. Додаємо рослинну олію та медовий розчин із дріжджами. Тісто має вийти м’яким і добре відлипати від рук, тому, можливо, буде потрібно додати трохи більше борошна.

Накриваємо тісто рушником і залишаємо його в теплому місці на 30-40 хвилин, щоб воно збільшилося в об’ємі.

Після підняття тіста формуємо булочки. Розкачуємо тісто в прямокутний пласт завтовшки 6-7 мм. Змащуємо його рідким медом і посипаємо подрібненими горіхами.

Медові булочки
Медові булочки

Згортаємо тісто в рулет і ретельно защипуємо краї. Нарізаємо на 10-12 частин.

Кожну булочку защипуємо знизу, щоб мед не витікав. Викладаємо булочки у форму, залишаючи невелику відстань між ними.

Ставимо форму в тепле місце на 15 хвилин, щоб булочки підійшли.

Потім змащуємо їх чайною заваркою і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин на 25-30, поки вони не підрум’яняться.

Булочки готові!

Популярне

Схожі статті

Злата Огнєвіч дуже прив’язана до батька: де нині перебуває родич співачки, як виглядає і чим займається

Тато Злати Огнєвіч усе життя пропрацював хірургом. Тож коли почалося повномасштабне вторгнення, не схотів їхати за кордон в евакуацію, а продовжив рятувати життя українських солдатів.

Талановита людина талановита у всьому: народна артистка і мама двох дітей Могилевська пішла в сферу Фреймут

Усім нам відома Наталія Могилевська. Її всі знають як зіркову співачку, але заводна артистка встигає все, і мало хто знає про іншу її діяльність. Сьогодні ми розповімо, який проект вона готує.

Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.