Показую, як приготувати кашу-куліш, як на Гуцульщині: густа, ситна та неймовірно насичена страва до столу

Приготувати ароматну кашу по-гуцульськи можливо за лічені хвилини. Ділимось найпростішим із можливих рецептом апетитної вечері для всієї вашої родини.

Традиційна українська страва вперше з’явилась на столах наших предків багато років тому. Для приготування використовують декілька видів круп, а прикрашають все традиційно свинячими шкварками чи іншим м’ясом.

Для приготування знадобиться трішки часу та мінімум зусиль. Розповідаємо покроковий рецепт апетитної страви, що корінням йде у давнє минуле.

Кулінари розповіли, як приготувати смачну кашу по-гуцульськи – ідеальний куліш до столу
Кулінари розповіли, як приготувати смачну кашу по-гуцульськи – ідеальний куліш до столу

Інгредієнти:

  • 1 склянка перлової крупи;
  • 1 склянка пшеничної крупи;
  • 1 склянка курячого бульйону;
  • 1 цибуля;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • Сіль та перець;
  • Зелень і шкварки для подачі.

Як приготувати:

Велику каструлю заповніть водою (приблизно 2-3 літри) і поставте на вогонь доводити її до кипіння. Додайте перлову крупу до киплячої води і готуйте на середньому вогні протягом 10-15 хвилин, поки крупа не стане м’якою, але не розвареною.

У другій каструлі розігрійте олію або вершкове масло на середньому вогні. Додайте нарізану цибулю, часник, моркву та солодкий перець. Приготуйте, помішуючи, протягом 5-7 хвилин, доки овочі не стануть м’якими. Додайте пшеничну крупу до овочевого міксу та змішайте разом. Поступово додавайте курячий бульйон або воду до овочевої суміші, доводячи до кипіння.

Додайте готову перлову крупу до рідкої суміші з овочами. Зменште вогонь і готуйте на маленькому вогні під кришкою протягом ще 15-20 хвилин, доки куліш не стане густим й ароматним, помішуючи час від часу. На смак додайте сіль та перець. Подавайте гарячим, посипавши нарізаною зеленню та прикрасивши свинячими шкварками.

Кулінари розповіли, як приготувати смачну кашу по-гуцульськи – ідеальний куліш до столу
Кулінари розповіли, як приготувати смачну кашу по-гуцульськи – ідеальний куліш до столу

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.