Чудова альтернатива пиріжкам, а готуються набагато простіше: закусочні кекси з яйцем і цибулею обожнюють усі

Звісно, це може звучати доволі дивно, втім приготувати солоні кекси з цибулю та яйцем – найкраще ваше рішення. Така незвичайна закуска точно вразить вас.

Такий рецепт звучить цікаво – особливо для тих, хто полюбляє кулінарні експерименти. Розповідаємо про головні секрети, що допоможуть вам приготувати неймовірно апетитне частування, що не лише подарує вам відчуття ситості, але й сподобається оригінальністю.

Для приготування потрібні загалом майже ті самі інгредієнти, що й для класичних солодких кексів. Втім, крім усього іншого, потрібно кілька цікавих продуктів, які слугуватимуть “лінивою” начинкою для вашої закуски.

Як приготувати смачні кекси з яйцем і цибулею на закуску – найкращий рецепт смакоти
Як приготувати смачні кекси з яйцем і цибулею на закуску – найкращий рецепт смакоти

Інгредієнти:

  • 2 великі яйця;
  • 1 середня цибуля;
  • 1/4 склянки рослинної олії;
  • 1/4 склянки молока;
  • 1 чашка борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 яйце;
  • Сіль та перець.

Спосіб приготування:

Попередньо розігрійте духовку до температури 180°C. Приготуйте форми для кексів, вирізавши кружечки з паперу для випічки або використовуючи силіконові форми. У великій мисці змішайте розтоплене вершкове масло або рослинну олію з молоком.

Додайте борошно, розпушувач для тіста, яйце, сіль та перець, і змішайте до отримання однорідної консистенції. Наріжте варені яйця на дрібні шматочки та додайте до тіста. Додайте також нарізану цибулю і ретельно перемішайте отриману суміш. Розподіліть тісто рівномірно між формами для кексів.

Випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин або до золотистого кольору верхівки випічки. Перевірте готовність за допомогою дерев’яної палички: якщо вони вийдуть з тіста чистими, кекси готові. Дістаньте кекси з духовки та залиште їх трохи охолонути перед подачею. Прикрасьте свіжою зеленню, якщо бажаєте.

Як приготувати смачні кекси з яйцем і цибулею на закуску – найкращий рецепт смакоти
Як приготувати смачні кекси з яйцем і цибулею на закуску – найкращий рецепт смакоти

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.