Побалуйте домашніх східними солодощами: низькокалорійні вершкові ковбаски до чаю, кави і просто поласувати

Запах східних солодощів завжди приваблює своїми неповторними ароматами, а їхній неперевершений смак робить серце теплим і душу щасливою. А щоб отримати такі відчуття зовсім не потрібно їхати в Азію.

Достатньо скористатися нашим рецептом. Серед цих чарівних страв особливе місце займають вершкові ковбаски — дивовижний азійський десерт, який підкорює своєю ніжністю та солодкістю. І найкраще в тому, що приготувати їх можна просто та швидко, завдяки цьому рецепту, доступному кожній домогосподині. Дозвольте зануритися у світ ароматних спокус і дізнатися, як створити ці чудові ласощі власними руками.

Інгредієнти

  • Цукор 140 г
  • Мед  25 г
  • Вода 50 мл
  • Згущене молоко 300 г
  • Вершкове масло 40 г
  • Горіхи 200 г

Приготування

Вершкові ковбаски до чаю

Горіхи ви можете обрати будь-які: фундук, волоські, мигдальні або їхнє асорті. Помістіть їх у подрібнювач та переробіть у дрібну крихту. Але кілька великих шматочків залиште. Пересипте горіхову суміш у зручну й досить глибоку миску.

Тепер у сотейник всипте цукор та покладіть мед. Поставте його на слабкий вогонь. Влийте воду та, помішуючи, спочатку доведіть до кипіння, а потім варіть ще 5 хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися.

Далі влийте згущене молоко. Постійно помішуйте й готуйте до загущення маси протягом 9 хвилин, після чого перекладіть її в інший посуд та збийте міксером на високих обертах так, щоб вона змінила свій колір і стала світлішою.

Додайте вершкове масло й знову попрацюйте міксером, щоб створити масу більш щільною.

Горіхову крихту висипте на робочу поверхню столі та починайте викачувати в ній цукрово-молочне “тісто”. Потім буквально вимішуйте все разом до однорідності.

Розділіть масу навпіл, а потім з кожної частини сформуйте довгі ошатні ковбаски діаметром 3-3,5 см.

Наріжте їх часточками довжиною до 10 см та викладіть на деко, застелене пергаментом, на пару годин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".