Всі гості вимагають рецепт! Незвичайний салат з апельсинами на святковий стіл – ну дуже смачний і соковитий

Цей салат з апельсинами здивує гостей і вразить всіх своїм неповторним смаком. Хто б міг подумати, що соковитий апельсин відмінно поєднується з куркою?!

Якщо вам набридли Радянські Шуба та Олів’є, зверніть увагу на цей рецепт салату. Страва виходить дуже смачною і має яскравий та збалансований смак. Крім того, салат виглядає дуже ефектно і прикрасить будь-який святковий стіл.

Необхідні інгредієнти:

  • пекінська капуста – 250 г;
  • часник – 3 зуб.;
  • копчена курка – 200 г;
  • варені яйця – 3 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • апельсини – 2 шт;
  • майонез – 200 г;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Для того, щоб салат мав красиву та рівну форму, використовуйте кондитерське кільце. Салат буде викладатися шарами. Кожен з компонентів салату потрібно заправити майонезом, а не перемащувати соусом шари. Таким чином салат буде більш соковитий і пропитаний.

Одним з основних інгредієнтів цієї страви є копчена курка. Можна використати філе, та салат буде ще смачнішим, якщо обрати соковиті курячі стегенця. М’ясо відділіть віл шкірки та кісток і наріжте невеликим кубиком. Змішайте курочку з майонезом.

Рецепт святкового салату з куркою і апельсинами
Рецепт святкового салату з куркою і апельсинами

Пекінську капусту потрібно нарізати дрібно, посолити, додати вичавлений часник і заправити майонезом.

Рецепт святкового салату з куркою і апельсинами
Рецепт святкового салату з куркою і апельсинами

Варені яйця натріть на крупну тертку, додайте до них дрібку солі та перцю і трохи майонезу і перемішайте. Твердий сир також натріть на крупній тертці і змішайте майонезом.

Збираємо салат. Першим шаром викладаємо підготовлену пекінську капусту. Далі викладаємо копчену курку у майонезі. Наступним шаром викладіть яйця, а далі сир.

Завершальним шаром потрібно викласти апельсини. Для цього апельсини розберіть на дольки і постарайтеся по максимуму зняти плівочки, щоб була лиш м’якоть. Також приберіть кісточки. Наріжте апельсини на шматочки.

Рецепт святкового салату з куркою і апельсинами
Рецепт святкового салату з куркою і апельсинами

Викладаємо апельсини щедрим шаром наверх салату і ставимо страву в холодильник на годину. Після цього кондитерське кільце можна знімати, а сам салат подавати до столу.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.