Рецепт взяла з ресторану. Чоловік готовий на все, заради такого обіду: ніжні та соковиті голубці в молоці

Голубці - це знайома всім смачна та ситна страва. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт, який зробить голубці ніжними та соковитими. Вся річ у тім, що для тушкування використовується молоко.

Для приготування таких голубців знадобиться:

  • Капуста – 1 штука
  • Фарш – 300 грамів
  • Рис – 1/2 склянки
  • Цибуля – 2 штуки
  • Морква – 1 штука
  • Молоко – 500 мілілітрів
  • Томатна паста – 1 столова ложка
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Рослинна олія

Для початку потрібно попередньо відварити рис до напівготовності в підсоленій воді. Знадобиться приблизно половина склянки. У капусти виріжте качан та опустіть його в киплячу воду, варіть до м’якості верхнього листя. У міру приготування знімайте готове листя і відкидайте його на друшляк. Таким чином підготуйте все капустяне листя.

Голубці в молоці
Голубці в молоці

Тепер час зайнятися начинкою. З’єднайте фарш із відвареним до напівготовності рисом і тертою на крупній тертці цибулиною. Посоліть і поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте.

Далі займіться приготуванням овочевої заправки. Розігрійте сковороду з олією. Викладіть нарізану кубиками цибулю і терту моркву. Обсмажуйте овочі до м’якості. Додайте томатну пасту, сіль і мелений перець за смаком. Готуйте ще близько 3-5 хвилин.

Можна переходити до формування голубців. У капустяного листя виріжте потовщення або відбийте кухонним молоточком. Ближче до широкого краю листка викладіть начинку і скрутіть голубці, намагаючись їх притискати якомога сильніше, щоб під час тушкування вони не розвалилися. Таким чином сформуйте всі заготовки.

Голубці в молоці
Голубці в молоці

Залишилось тільки приготувати. Обсмажте голубці в рослинній олії на сильному вогні до золотистої скоринки приблизно 2-3 хвилини з двох боків. Перекладіть їх у посуд із товстим дном.

Залийте молоком, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте близько 20 хвилин. У процесі молоко злегка згорнеться, зніміть сироватку ложкою. Додайте овочеву заправку, відрегулюйте на сіль і тушкуйте на повільному вогні ще приблизно 20 хвилин.

Голубці на молоці готові!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.