Рецепт дістався від бабусі. Без нього тепер за стіл навіть не сідаємо: хрусткий житньо-пшеничний хліб

Хліб був і залишається постійним продуктом на столі. Здебільшого ми купуємо його в магазині, але ж можна приготувати його вдома. Сьогодні ми підготували рецепт хрусткого житньо-пшеничного хліба.

Для приготування цього хліба знадобиться:

  • Борошно пшеничне – 125 грамів
  • Борошно житнє – 75 грамів
  • Сухі дріжджі – 5 грамів
  • Сіль – 5 грамів
  • Цукор – 8 грамів
  • Мікс із насіння – 25 грамів
  • Вода – 150 грамів

Для початку в мисці змішайте обидва види борошна, сіль, цукор, сухі дріжджі та насіння. Насіння можна використовувати будь-яке. Потім поступово додавайте теплу воду і перемішуйте.

Не потрібно довго вимішувати. Достатньо стільки, щоб усі інгредієнти просто з’єдналися. Після замішування тісто має вийти липким і клейким. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште на 12-14 годин при кімнатній температурі.

Житньо-пшеничний хліб
Житньо-пшеничний хліб

Через цей час тісто збільшиться у 2-3 рази, з’явиться характерний запах закваски і бульбашки. Акуратно за допомогою силіконової лопатки викладіть тісто на присипану борошном поверхню. Розтягніть його в прямокутник. Потім складіть краї конвертом, а потім ще раз підтягніть усі краї до центру.

Далі переверніть тісто швом донизу і викладіть на присипаний борошном пергамент для випічки. Накрийте чистим кухонним рушником і залиште на 1 годину для вистоювання.

Після цього часу можна переходити до випікання. Увімкніть духовку на максимум, це приблизно 250 градусів, і поставте в неї жаростійкий посуд для випічки разом із кришкою на 30 хвилин.

Тепер дістаньте гарячу форму для випічки і перекладіть у неї тісто. Накрийте форму кришкою. Готуйте в духовці за температури 220 градусів 30-35 хвилин, потім зніміть кришку і випікайте ще 10-15 хвилин, щоб з’явилася хрустка скоринка.

Домашній житньо-пшеничний хліб готовий!

Популярне

Схожі статті

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.