Якщо хочеться смачненького та солоденького, готую медові тістечка: кращого десерту до чаю годі й шукати

Кращого десерту до чаю, аніж шоколадне тістечко з ягідним прошарком та яскравою цитрусовою ноткою, годі й шукати. А якщо зважити, що у складі є ще й мед, то це й справді щось неймовірне.

Вам знадобиться:

  • 150 г джему.

Для тіста:

  • 180 г борошна;
  • 200 г меду;
  • 100 г вершкового масла;
  • 10 г розпушувача;
  • 2 яйця;
  • 15 г лимонної цедри;
  • 2 ст.лож. какао;
  • 2 ст.лож. олії.
Шоколадні медово-лимонні тістечка з джемом до чаю

Медові шоколадні тістечка готуються дуже просто. Дістаньте яйця та вершкове масло з холодильника завчасно. Вони не повинні бути холодними. Джем можете брати будь-який. Він має бути густим. Можете взяти м’який мармелад чи густий конфітюр.

Шоколадні медово-лимонні тістечка з джемом до чаю

В мисочці змішайте вершкове масло, мед ти лимонну цедру. Збийте міксером, щоб маса стала пишною. Можна використовувати вінчик, але це буде довше у часі. Додавайте по одному яйця, не припиняючи збивати. Влийте олію та ще раз збийте.

Шоколадні медово-лимонні тістечка з джемом до чаю

Борошно змішайте з какао та розпушувачем. Просійте й потроху всипайте у вершково-яєчну суміш, щоразу ретельно перемішуючи. Має вийти пишне, ніжне і густувате тісто.

Шоколадні медово-лимонні тістечка з джемом до чаю

Візьміть деко 25х30 см, вистеліть пергаментним папером. Змастіть його маслом. Викладіть тісто та розрівняйте. Якщо у вас форма меншого розміру, то тістечка вийдуть височенькими. Духовка має бути розігріта до 160 градусів. На випікання піде 35-40 хвилин.

Готовий корж діставайте з форми, коли він прохолоне. Робіть це акуратно, оскільки він дуже ламкий. Розріжте навпіл й підрівняйте ножем краї. Одну частину намастіть джемом, накрийте другим коржем. Розріжте заготовку на окремі тістечка. Прикрасьте на власний смак.

Популярне

Схожі статті

Радісні миті життя: Оля Полякова та Маша Єфросиніна побачилися з доньками, які перебувають за кордоном

Багато хто заздрить батькам, які мали можливість відправити дітей за кордон. Але Оля Полякова та Маша Єфросиніна можуть розповісти, як сумують за нащадками. На щастя, змогли зустрітися.

Найніжніший торт на світі, він просто тане у роті! Рецепт дуже смачного пирога з сиром і ягодами

Магазинна випічка ніколи не зрівняється з домашньою. Спробуйте приготувати цей ніжний пиріг з сиром та ягодами і даний рецепт стане вашим улюбленим.

Коли в морозилці завалявся шматочок солоного сала, готую ніжну намазку. Таку хочеться їсти навіть без хліба

Бутерброди - це проста і швидка страва, підходить для всіх випадків життя. Сьогодні ми підготували рецепт намазки із солоного сала. Цей варіант підходить для будь-якого хліба і сподобається кожному.