Духові пиріжки з сирного тіста із джемом: мій чарівний рецепт, коли зненацька захотілось солоденького

У сучасному темпі життя навіть хвилини стають ціннішими, ніж будь-коли. Тому мистецтво швидкого та простого готування стає необхідністю, через що сьогоднішній рецепт солодкої випічки є актуальним.

У такі моменти, як візит несподіваних гостей або раптове бажання чогось солодкого, духові пиріжки із джемом стають справжньою виручалочкою. Цей рецепт дарує можливість швидко та легко приготувати апетитну солодку випічку, яка здивує вашу сім’ю та друзів своїм неперевершеним смаком. Завдяки сирному тісту, ці пиріжки мають ніжну консистенцію, що ідеально поєднується з ароматним джемом.

Дізнаймося разом, як створити це швидке та дивовижне десертне чудо прямо у вашій кухні.

Але спочатку подбайте про те, щоб ваша духовка була заздалегідь розігрітою до температури 180°C, а деко, на якому ви плануєте пекти пиріжки, було змащеним олією або застелене промасленим пергаментом.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир жирності від 5% 200 г
  • Вершкове масло розм’якшене 50 г
  • Цукор 2 столові ложки
  • Яйця курячі середнього розміру 3 штуки
  • Сода, гашена оцтом 1 чайна ложка
  • Борошно 1 склянка
  • Джем

Приготування

Духові пиріжки з сирного тіста із джемом

Для отримання ніжної консистенції тіста протріть сир крізь сито або перебийте у блендері.

Збийте у мисці 2 яйця з цукром так, щоб останній максимально розчинився, після чого влийте це у посуд з сиром.

Далі покладіть масло та перетріть суміш до однорідності, а тоді додайте гашену оцтом соду, після чого всипайте порціями просіяне борошно й замішуйте тісто.

Спочатку робіть це у посуді, а потім — на присипаній борошном робочій поверхні. За потреби додавайте у тісто ще борошна, бо тісто не повинно липнути до рук.

Тепер розділіть тісто навпіл, після чого кожну частину розкачуйте у пласт завтовшки 5 мм та вирізайте з нього круглі коржики-заготівлі для пиріжків.

На половину кожного коржика викладайте по 1 чайній ложці джему, а другою половиною накривайте його й добре зліплюйте краї.

Викладайте вироби на деко та змащуйте 1 збитим яйцем.

Відправляйте деко у духовку на 20 хвилин.

Готові пиріжки після охолодження посипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.

Такий сімейний десерт стає королем вечора. А готується простіше простого: швидкий і смачний шоколадний торт

Десерти завжди були невід'ємною частиною нашого життя. Але часом так ліньки затівати велике готування. Сьогодні ми підготували рецепт простого і швидкого шоколадного торта саме для такої ситуації.