Пісний яблучний пиріг: нереальний десерт без яєць, молока і вершкового масла. Кожен день печу і не набридає

Навіть без молока, яєць та масла можна приготувати дуже смачний пиріг, який оцінять і дорослі і діти. Рецепт пісної шарлотки – далі у матеріалі.

Найвідоміший яблучний пиріг у світі – це шарлотка. Готується цей пиріг з великою кількістю яблук, які заливаються повітряним бісквітним тістом на основі яєць.

Та є варіант приготування пісної шарлотки, яка виходить не менш смачною за класичну. Звісно, вона вийде не така пухка, як на яйцях. Та при цьому пиріг буде дуже соковитий, ніжний і смачний.

До вашої уваги найсмачніший рецепт пісної шарлотки без молока, яєць та масла.

Необхідні інгредієнти:

  • вода – 200 мл;
  • цукор – 160 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • мед – 2 ст.л;
  • борошно – 220 г;
  • розпушувач тіста – 2 ч.л;
  • олія рослинна без запаху – 80 мл;
  • яблука – 600 г.

Спосіб приготування:

Для приготування тіста у глибокій мисці змішайте воду, цукор, сіль, ванільний цукор і мед. Все ретельно перемішайте. далі до рідких інгредієнтів додайте рафіновану олію і знову перемішайте. Поступово вводимо у цю суміш просіяне борошно разом з розпушувачем тіста. Мішаємо вінчиком до однорідності, слідкуємо щоб не було грудочок. Готове тісто виходить трішки рідшим, ніж класичне тісто для оладок.

Рецепт пісної шарлотки з яблуками
Рецепт пісної шарлотки з яблуками

Підготуємо начинку. Обирайте соковиті яблука з кисло-солодким смаком. Яблука треба очистити від шкірки і серцевини і нарізати кубиком.

Форму для випікання змащуємо олією і викладаємо яблука. Заливаємо яблука тістом і ставимо пиріг у розігріту духовку. Пиріг випікається 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Рецепт пісної шарлотки з яблуками
Рецепт пісної шарлотки з яблуками

Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою, вона має залишатися сухою.

Готовий пиріг виймаємо з форми і за бажанням присипаємо цукровою пудрою. Шарлотка за цим рецептом виходить дуже  соковитою і ніжною. Начинки тут багато, а тісто смачне і вологе як кекс.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.