Відбивні ніжні, як масло: перед приготуванням вимочую м’ясо в секретній суміші, а потім і жувати не треба

Відбивні зроблені за цим рецептом виходять дуже ніжними, навіть якщо використовувати жорстке свиняче, чи яловиче м'ясо. Весь секрет у вимочуванні м'яса у секретній суміші.

Смачні і ніжні відбивні можна зробити навіть з жорсткого м’яса. Якщо ви використовуєте яловичину, чи свинину, спробуйте замочити її у сильногазованій воді. Бульбашки вуглекислого газу розм’якшать волокна м’яса і зробить його нереально м’яким і ніжним.

Необхідні інгредієнти:

  • м’ясо – 400-500 г;
  • часник – 3 зуб.;
  • сіль, перець за смаком;
  • мінеральна сильногазована вода – 200 мл.

Для кляру:

  • яйця – 2 шт;
  • борошно – 2 ст.л;
  • сметана (кефір) – 100 мл;
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

М’ясо нарізаємо шайбочками товщиною приблизно 0,5 см і відбиваємо молотком з двох сторін. Кожен шматочок треба посолити і поперчити з двох сторін.

Рецепт найніжніших відбивних з секретом
Рецепт найніжніших відбивних з секретом

У глибоку миску вичавлюємо через прес часник і заливаємо його сильногазованою водою. Перекладаємо відбите м’ясо у цю воду і закриваємо миску харчовою плівкою дуже щільно, щоб бульбашки не виходили.

Рецепт найніжніших відбивних з секретом
Рецепт найніжніших відбивних з секретом

У такому вигляді ставимо м’ясо в холодильник мінімум на 1 годину, але краще залишити на ніч.

Для приготування кляру у миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, перець і сметану. Розмішуємо до однорідності. Далі у цю суміш додаємо борошно і розмішуємо вінчиком, щоб не було грудочок.

Відбивні виймає з холодильника і зливаємо всю рідину. Пательню розігріваємо з рослинною олією. Кожен шматочок м’яса вмочаємо у кляр і відправляємо у розігріту олію. Смажимо відбивні по 2-3 хвилини з двох сторін на середньому вогні. Кришкою сковорідку накривати не потрібно.

Рецепт найніжніших відбивних з секретом
Рецепт найніжніших відбивних з секретом

Готові відбивні подаємо до столу гарячими. Вони виходять дуже м’якими, ніжними і соковитими. Такі відбивні смакуватимуть з будь-яким гарніром і свижими салатами.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.