Вчорашнє пюре більше не викидаю, а готую з нього пишні та дуже смачні картопляні оладки: чоловік їх обожнює

Якщо у вас залишилося картопляне пюре, яке ніхто не хоче доїдати, то не обов'язково його викидати. З нього можна приготувати смачні та ситні оладки, які прийдуться всім до смаку.

Картопляні оладки – це страва, яку часто недооцінюють, але вона безперечно варта уваги. І коли ви маєте залишки картопляного пюре від попереднього вечора, чому б не здивувати себе та близьких чимось особливим? Наш рецепт принесе нове життя вашим залишкам пюре та перетворить їх у справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 гр (не рідке пюре)
  • Молоко – 200 мл
  • Вершкове масло – 30 гр
  • Цукор – 1 ч. л
  • Сіль – 1/2 ч. л
  • Сухі дріжджі – 5 гр
  • Сода – 1 ч. л
  • Яйця – 2 шт
  • Борошно – 450-480 гр

Приготування:

Смачні та ситні оладки з картопляного пюре
Смачні та ситні оладки з картопляного пюре

Почніть з розігрівання молока разом у каструлі на середньому вогні. Додайте вершкове масло та зачекайте, доки воно розтане. Потім зніміть з вогню та залиште охолоджуватися до теплого стану.

У великій мисці змішайте картопляне пюре з цукром, сіллю, содою, сухими дріжджами та яйцями. Додайте тепле молоко з вершковим маслом і ретельно перемішайте. Поступово додавайте борошно, перетворюючи масу в густе тісто.

Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії на середньому вогні. Ложкою розкладайте тісто у сковороду, утворюючи оладки. Смажте до золотистого кольору з обох сторін.

Рецепт цікавих картопляних оладок зі вчорашнього пюре
Рецепт цікавих картопляних оладок зі вчорашнього пюре

Подаємо оладки гарячими, поливши їх улюбленим соусом або гірчицею. Картопляні оладки можна куштувати як самостійну страву зі свіжими овочами, салатом, або як доповнення до мʼяса чи риби.

За допомогою цього простого рецепта ви зможете перетворити залишки вчорашнього картопляного пюре у смачні, пухкі оладки, які будуть радувати вашу сім’ю та гостей. Насолоджуйтесь новими смаками та не бійтеся експериментувати. До картопляного тіста можна додати смажені гриби з цибулею, ковбасу або тертий сир. Так ваші оладки стануть ще смачнішими.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.