Рецепт розповіла свекруха. Тепер готую через день, і завжди просять більше: пиріг із печінкою та картоплею

Смачна і ситна випічка не обов'язково повинна вимагати багато складних продуктів. Наприклад, можна взяти курячу печінку, картоплю та сир. Сьогодні ми підготували рецепт саме такого простого пирога.

Для приготування такого пирога знадобиться:

  • Борошно – 250 грамів
  • Масло вершкове – 50 грамів
  • Кефір – 125 грамів
  • Яєчний жовток – 1 штука
  • Печінка куряча – 200 грамів
  • Цибуля – 1 штука
  • Картопля – 1 штука
  • Сир – 50 грамів
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Рослинна олія

Для початку з’єднайте борошно і розм’якшене вершкове масло. Перетріть їх руками до стану крихт. Додайте кефір і сіль, перемішайте усе це та замісіть м’яке тісто. Якщо воно буде сильно липнути до рук, можна додати ще 1-2 ст.л. борошна. Зберіть тісто в кулю, загорніть у харчову плівку і приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Поки тісто відпочиває, промийте печінку, обсушіть і наріжте невеликими шматочками. Посоліть за смаком і обваляйте її в борошні. Далі обсмажте на середньому вогні до напівготовності, достатньо лише, щоб з’явилася легка рум’яна скоринка зверху.

Пиріг із печінкою та картоплею
Пиріг із печінкою та картоплею

Додайте нарізану кубиками цибулю, сіль і мелений перець за смаком. Готуйте ще 5 хвилин. Потім додайте нарізану дрібними кубиками картоплю, перемішайте і зніміть із вогню. Коли начинка трохи охолоне, додайте тертий сир.

Дістаньте тісто і розділіть його на дві нерівні частини. Ту частину, що більша, розкатайте на присипаній борошном поверхні та перенесіть у жароміцну форму, змащену олією. Сформуйте руками невеликі бортики і зверху викладіть начинку.

Частину тіста, що залишилася, розкатайте, накрийте нею начинку і защипніть ретельно краї будь-яким зручним чином. Змастіть верх жовтком і випікайте в розігрітій до 210 градусів духовці близько 40 хвилин.

Домашній пиріг готовий!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.