В класичний вінегрет додала цікавий інгредієнт і перетворила його на новий салат: пікантний смак з родзинкою

Всі полюблять класичний варіант вінегрету з буряком та маринованими огірками. Але якщо додати до звичного рецепту новий інгредієнт, завдяки якому звична для нас страва вибухне новими фарбами смаку?

Вінегрет – страва, яка є символом здорового харчування та багатства смаків. Ця класична страва зазвичай складається зі стандартних інгредієнтів, таких як буряк, морква, картопля, цибуля та мариновані огірки. А якщо ми додамо до цієї чудової комбінації ще один інгредієнт, який зробить її ще більш цікавою та пікантною?

Інгредієнти:

  • 1 великий буряк
  • 2 морквини
  • 3-4 картоплі
  • 1 цибуля
  • 2-3 маринованих огірки
  • Мариновані гриби (печериці, опеньки, гливи – за вашим смаком)
  • Оливкова або соняшникова олія
  • 1 чайна ложка гірчиці
  • Сіль та чорний перець – за смаком

Приготування:

Вінегрет з маринованими грибами здивує новим смаком
Вінегрет з маринованими грибами здивує новим смаком

Розпочинати приготування вінегрету слід з ретельної підготовки овочів, адже від їх якості буде залежати смак усієї страви. Занурте буряк, моркву та картоплю в киплячу воду та варіть до м’якості. Але не переваріть, щоб картопля не розварилася до стану пюре. Після цього охолодіть овочі та очистіть від шкірки. Наріжте їх на кубики невеликого розміру.

Мариновані гриби промийте під проточною водою від маринаду, особливу увагу приділяйте опенькам, якщо ви обрали їх, оскільки в них може залишатися пісок. Після промивання наріжте гриби такого ж розміру, як і овочі. Слідом наріжте цибулю та мариновані огірки.

Завдяки маринованим грибам у складі вінегрет заграє новими фарбами
Завдяки маринованим грибам у складі вінегрет заграє новими фарбами

Змішайте всі нарізані овочі та гриби у великій мисці. Додайте гірчицю, олію, сіль та перець за смаком. Добре перемішайте.

Перед подачею охолодіть вінегрет у холодильнику принаймні пару годин, щоб всі інгредієнти просочилися та смаки перемішалися.

Що робить цей вінегрет особливим? Додавши мариновані гриби до класичного рецепта вінегрету, ми внесли новинку у цю страву. Гриби додають пікантності та глибини смаку, а також збагачують його текстуру. Вони чудово поєднуються з іншими інгредієнтами, створюючи гармонійну симфонію смаків.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.