Із цим рецептом діти полюбили запіканку. Тепер доводиться готувати подвійні порції: шоколадно-сирна смакота

Усім знайома сирна запіканка. Багато хто любить її, але діти часто не сприймають цей смак. Це легко виправити, зробивши запіканку наполовину шоколадною. Саме такий рецепт ми сьогодні підготували.

Для приготування такої запіканки знадобиться:

  • Сир – 500 грамів
  • Яйця курячі – 4 штуки
  • Цукор – 150 грамів
  • Какао-порошок – 2 столові ложки
  • Кукурудзяний крохмаль – 3 столові ложки
  • Сіль – 1 щіпка

Для початку у чашу блендера викладіть сир, яйця, сіль і цукор. Збийте масу до однорідності. Для цього також можна скористатися занурювальним блендером. За бажанням, можете додати будь-який ароматизатор за смаком. Отриману сирну масу розділіть на 2 нерівні частини.

Далі у меншу частину додайте какао-порошок і 1 столову ложку крохмалю, а у більшу – 2 столові ложки крохмалю. Кукурудзяний крохмаль, за бажанням, можна замінити на манну крупу або борошно. Перемішайте обидві маси до однорідного тіста, без грудочок.

Шоколадно-сирна запіканка
Шоколадно-сирна запіканка

Тепер форму для випічки діаметром 20 на 20 сантиметрів вистеліть пергаментом або змастіть маслом. Вилийте на дно 2-3 столові ложки білої сирної маси. Поверх налийте 1-2 столові ложки шоколадного тіста. Так по черзі заповнюємо тістом усю форму, чергуючи біле і шоколадне.

Далі можна переходити до випікання. Відправте сирну запіканку готуватися в духовку, яку потрібно заздалегідь прогріти до 180 градусів. Готовність сирної запіканки визначається візуально. Трохи потрясіть форму, серединка має злегка тремтіти, як у чізкейка.

Краще тримати запіканку на середньому рівні духовки приблизно 40-45 хвилин, але потрібно орієнтуватися саме на вашу духовку. Коли вона буде готова, дайте сирній запіканці охолонути у формі, після чого дістаньте її і можна нарізати порційними шматочками.

Шоколадно-сирна запіканка готова!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.