Сир, який я покладу у великодній кошик: готую сама і дуже просто. Смачнішого для мене взагалі не існує

Сир люблять усі, але найчастіше ми його купуємо, побоюючись готувати самостійно. Виявляється, приготувати його в домашніх умовах досить просто та недовго. Саме такий рецепт ми сьогодні і підготували.

Багато хто побоюється самостійно готувати сир через складність і великий час приготування. Цей рецепт доводить, що зробити сир у домашніх умовах можна дуже легко і досить швидко.

Для приготування домашнього сиру потрібно зовсім небагато:

  • Молоко – 2 літри
  • Лимон – 1 штука
  • Сіль і спеції – за смаком

Для початку вам знадобиться велика каструля. У неї вилийте молоко і поставте на вогонь. Поки молоко нагрівається, можна вимити лимон, обсушити його і вичавити сік, процідивши його через сито. У рецепті приготування домашнього сиру з молока іноді використовують лимонну кислоту, проте найкраще використовувати саме свіжий лимонний сік.

Домашній сир
Домашній сир

Коли молоко почне закипати, зніміть пінку. Якщо у вас є термометр, занурте його в молоко і стежте за температурою – вона має сягнути 95 градусів. Якщо термометра немає, можна зняти молоко з вогню після закипання і залишити його на 3-5 хвилин.

Тепер у гаряче молоко додайте сіль і спеції за смаком. Звичайно, можна обійтися і без них, залишивши сир натуральним. Потім акуратно влийте лимонний сік. Процес відділення сиру від сироватки відбувається буквально на очах. Слідкуйте за кольором сироватки – щойно вона стане прозорою, процес завершено.

Потім швидко відкиньте масу на дрібний друшляк або марлю, щоб зібрати сироватку, її можна буде використовувати для інших страв. Підвісьте його в марлі над мискою на 40-60 хвилин, щоб стекли залишки рідини. Потім приберіть марлю, перекладіть сир у закриту ємність і відправте в холодильник приблизно на 8 годин.

Домашній сир готовий!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.