Спробувала в гостях, повторила вдома і тепер мої просять її щодня: запечена у фользі картопля з грибами

Подорожуючи кулінарним світом, ми часто зустрічаємо страви, які залишають незабутні враження і здатні змінити наше уявлення про смак. Одна з таких страв — запечена у фольгу картопля з грибами.

Вперше скуштувавши це дивовижне поєднання ви одразу зрозумієте, що це — справжня кулінарна знахідка, яка варта того, щоб повторювати її вдома. Вас навіть не здивує, коли ваші близькі почнуть просити цю страву щодня.

Дозвольте поділитися з вами цим простим, але надзвичайно смачним рецептом, який, безсумнівно, стане улюбленим у вашій сім’ї.

Для приготування вам знадобиться заздалегідь розігріта до 200°C духовка, деко для запікання та фольга.

Інгредієнти

  • Картопля молода 3 штуки
  • Печериці 500 г
  • Соняшникова олія для смаження
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Сметана 200 г
  • Вола 50 мл
  • Сіль та мелений перець на ваш смак
  • Вершкове масло розм’якшене 70 г
  • Часник 2 зубчики
  • Сир напівтвердий 60 г

Приготування

Запечена у фользі картопля з грибами

Добре помиту та обсушену картоплю щільно загорніть у фольгу, покладіть на деко й відправте запікатися у духовку на 50 хвилин.

За цей час приготуйте начинку. У сковорідку з розігрітою олією покладіть дрібно нарізані, попередньо помиті та обсушені гриби. Як тільки з них випарується рідина, додайте до них порізану невеликими кубиками цибулю. Перемішайте й смажте до готовності.

Потім підсоліть, поперчіть та влийте сметану й воду. Все добре перемішайте й тушкуйте до загущення.

Коли час сплине, дістаньте деко, а потім картоплини разом з фольгою розріжте ножем навпіл. Щедро змастіть кожну половину вершковим маслом, змішаним з пропущеним крізь прес часником.

Далі розкладіть грибну начинку на кожну половину, посипте натертим сиром й знову поверніть деко у духовку ще на 10 хвилин.

Готову картоплю подавайте, знявши фольгу й посипавши нашаткованою свіжою зеленню.

Популярне

Схожі статті

Підсіла на цей рецепт десерту з пишним і ніжним бісквітом: з маминого кулінарного зошита взяла. Дуже-дуже

Смачний десерт - це невід'ємна частина затишного вечора. Для цього чудово підходить бісквіт, а приготувати його можна незвично. Сьогодні ми підготували рецепт повітряного бісквіта на рослинній олії.

Сусіди аж пропонують мені свою допомогу на клумбі за шматочок такого бутерброда: намазка під “100 грам”

Щоб застілля пройшло не тільки весело, а й смачно, варто попіклуватися про страви на столі. Пропоную обрати намазку з малосольного оселедця. Без сумнівів, ця закуска перша зникне зі столу.

Рецепт випросила в ресторані. Сім’я і знайомі в захваті, а як же просто: медальйони зі свинини в мультиварці

Смачна вечеря для родини не обов'язково повинна вимагати безліч продуктів і витрат сил. Сьогодні ми підготували рецепт соковитих медальйонів зі свинини в мультиварці. Можна подавати навіть на свято.