Смачно та корисно: коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники. Ще жоден не розварився!

Приготуємо ліниві вареники, які нагадають смак дитинства. М'які, ніжні, гарно тримають форму, а головне — не розваряться в процесі варіння. Спробуйте!

Ароматні вареники з сиром можна подавати як на сніданок, так і на обід або вечерю. Готується ця страва швидко, а виходить смачною та корисною. Розгляньмо, які інгредієнти нам знадобляться.

Інгредієнти

  • Кисломолочний сир 5% – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 1,5 ст. ложки
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Сіль – до смаку
  • Пшеничне борошно – 3-4 ст. ложки
  • Вершкове масло – шматочок
Коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники
Коли потрібно швидко нагодувати домашніх, готую ліниві вареники

Покроковий рецепт

Перекласти кисломолочний сир у глибоку миску і розім’яти його виделкою. Додати цукор, ванільний цукор, сіль та розбити яйце. Добре перемішати всі компоненти до однорідного стану.

До сиру поступово всипати просіяне пшеничне борошно й замішати тісто ложкою. Робочий стіл посипати борошном, викласти тісто та злегка обминути, а потім розділити на дві рівні частини. Скачати з частини тіста ковбаску. Нарізати невеликими шматочками, як на фото.

Обмокнути руки в борошні, сформувати з кожного шматочка з тіста кульки та викладати на кухонну дощечку, посипану борошном. За бажанням поверх заготовки притиснути виделкою, занурюючи її в борошно, щоб отримати малюнок. Так само приготувати вареники з залишеного тіста.

В каструлю влити воду, посолити та відправити на плиту. Коли вода почне кипіти, занурити майбутні палюшки. Після повторного закипання води, вареники почнуть спливати на поверхню, тоді варити ще 2-3 хвилини. Забрати вареники ситом у миску, додати шматочок вершкового масла та добре перемішати, щоб вони не злипалися.

Готові ліниві вареники з сиром виходить дуже смачними, пишними й ніжними. Їх можна подавати зі сметаною, варенням, медом або з цукром. Готуйте з любов’ю та діліться цим рецептом з близькими. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Годую домашніх не простою яєчнею, а в помідорах: таку яскраву запіканку обожнюють і дорослі, й діти

Яєчню на сніданок полюбляють усі. Але якщо придумати неординарну подачу в помідорах, то страва піде з неабиякою насолодою, зарядивши чудовим настроєм на весь робочий день.

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!