Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки: універсальний рецепт, яке годиться і для піци

Як замісити універсальне тісто на кефірі, що підходить для приготування піци та пиріжків як із солодкою, так і з несолодкою начинкою — дізнайтеся в нашому матеріалі.

Розповідаємо про те, як приготувати універсальне дріжджове тісто, що стане основою для смачних пиріжків із будь-якою начинкою та домашньої піци. Таке повітряне, м’яке та вдале тісто дуже просто зробити самостійно. Тому пропонуємо дізнатись про рецепт, який стане у пригоді багатьом господиням, крок за кроком.

Нам знадобиться

  • Пшеничне борошно – 850 г + 50 г для підсипки
  • Рослинна олія – 200 мл
  • Кефір або кисле молоко (тепле) – 500 мл
  • Цукор – 1-2 ст. ложки
  • Сухі дріжджі – 7 г
  • Сіль – 1 ч. ложки
Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки
Оригінальне пиріжкове тісто, що підійде до будь-якої начинки

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготувати необхідні продукти, діставши їх із холодильника, аби вони були кімнатної температури. У глибокій мисці поєднати теплий кефір (можна замінити кислим молоком), рослинну олію, цукор і сіль. Перемішати всі інгредієнти кухонною лопаткою.

Поступово всипати просіяне пшеничне борошно та сухі дріжджі. Замішувати спершу ложкою, а потім руками. Перекласти замішане тісто на робочу поверхню, посипану борошном.

Тісто повинно бути м’яким і не липнути до рук, як на фото. Замастити чисту миску рослинною олією, перекласти туди тісто, накрити кухонним рушником і залишити в теплому місці на 1.5 – 2 години для підняття.

Перекласти “підійшовше” тісто на робочу поверхню, посипану борошном . Тісто потрібно добре обминути, а після цього можна з ним працювати.

Важливо знати

  • Кефір має бути теплим або кімнатної температури, але не гарячим, щоб дріжджі змогли належним чином підняти тісто.
  • Використовуйте якісні та перевірені дріжджі.
  • Після замішування тіста дайте йому постояти в теплому місці 1,5–2 години для підняття.
  • Додавайте рідкі інгредієнти поступово, постійно змішуючи тісто.

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.