Цей десерт йде за вечір. Неможливо втриматися від ще одного шматочка: медовик із вершково-сметанним кремом

Медовик знайомий усім і давно є одним із головних домашніх десертів. Сьогодні ми підготували рецепт, який додасть у нього ніжності та легкості, а все завдяки особливому вершково-сметанному крему.

Для приготування такого медовика знадобиться:

  • Курячі яйця – 3 штуки
  • Цукор – 180 грамів
  • Масло вершкове – 100 грамів
  • Мед – 3 столові ложки
  • Борошно пшеничне – 350 грамів
  • Сода – 1 чайна ложка
  • Вершки 33% – 250 мілілітрів
  • Сметана 15-20% – 600 мілілітрів
  • Цукрова пудра – за смаком

За день до приготування торта викладіть сметану у друшляк із марлею, складеною в кілька шарів. Поставте його на миску, накрийте кришкою і поставте в холод. Достатньо, щоб сметана постояла ніч. Вранці вона буде дуже густою.

Для початку у глибокий посуд розбийте яйця та всипте цукор. Збийте усе це до утворення піни. У каструлю з товстим дном викладіть вершкове масло та мед. Підігрійте до розчинення масла та меду, перемішайте. Додайте в цю каструлю збиті яйця з цукром і соду. Перемішайте і прогрівайте, поки суміш не спіниться.

Медовик з вершково-сметанним кремом
Медовик з вершково-сметанним кремом

Потім поступово насипайте борошно. Замісіть м’яке, еластичне тісто, що не липне до рук. Розділіть його на 6-7 кульок і поставте в холод на 30-40 хвилин. Кожну кульку розкатайте якомога тонше. Діаметр коржів потрібен приблизно 22 см. Випікайте коржі в духовці, заздалегідь розігрітій до 180-185 градусів. Орієнтуйтеся за своєю духовкою. Вийде приблизно 7 коржів і один маленький для посипання торта.

Густу сметану, приготовану заздалегідь, викладіть у глибокий посуд. Всипте за смаком цукрову пудру. Туди ж влийте дуже холодні вершки. Збийте крем до густої, пишної консистенції. Потім поставте в холод на 30-40 хвилин.

Дістаньте крем із холодильника і прошаруйте коржі кремом. Частину крему залиште для прикрашання торта. Дайте торту просочитися кремом 7-8 годин, а краще ніч і подавайте до столу.

Медовик готовий!

Популярне

Схожі статті

Невже зовсім стало скрутно: Олена Шоптенко, перебуваючи за кордоном, оголосила про розпродаж своїх речей

Багато зірок, які перебувають за кордоном, продовжують допомагати Україні, збираючи кошти на своїх концертах. Олена Шоптенко вирішила йти іншим шляхом, знаходячи творчий підхід до підтримки.

Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Довела до сліз світську левицю: що такого розповіла Наталія Могилевська Осадчій та від чого Катя заплакала

Наталія Могилевська демонструє, що інколи один акт доброти може змінити життя тих, кому він адресований. Її приклад показує, що справжня любов та турбота можуть зробити світ кращим.