Якщо набридла одноманітність страв з картоплі: гірка з дерунів із сирним прошаруванням — і м’яса не треба!

У кулінарному світі іноді здається, що картопля — це універсальний і нескінченний елемент, який може використовуватися у найрізноманітніших стравах.

Однак, якщо вам набридли звичайні картопляні страви, ми маємо для вас цікаву і смачну пропозицію. У цій статті ми розкриємо вам секрет створення особливої страви — гірки з дерунів із сирним прошаруванням. Це не просто ще одна картопляна страва, це справжній шедевр, який вразить вас своїм неповторним смаком та текстурою. І найголовніше — ви забудете про потребу в м’ясі, оскільки ця страва виявиться настільки ситною, що навіть найвимогливішим гурманам вона зможе подарувати нові відчуття і задоволення. Давайте разом підкоримо кулінарні вершини та спробуємо щось зовсім нове!

Інгредієнти

Для дерунів:

  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Картопля середнього розміру 4 штуки
  • Сіль та перець на ваш смак
  • Борошно 4 столові ложки

Для прошарування:

  • Помідор стиглий 1 штука
  • Кріп без стебла
  • Сир моцарела 150 г

Приготування

Гірка з дерунів із сирним прошаруванням

Почищену від лушпиння цибулю натріть на середній терці. Вбийте до неї яйця та добре перемішайте.

Картоплю помийте та відчистьте від шкірки. Потім натріть на великій терці та швиденько додайте її до цибулі, щоб запобігти потемнінню.

Перемішайте, посоліть, поперчіть, а тоді всипайте просіяне борошно та замішуйте “тісто”.

На середнього розміру сковорідку з розігрітою олією викладайте його рівним шаром та смажте деруни з обох боків до золотистої скоринки.

Приготуйте масу для прошарування. М’якість помідора натріть на терці (без шкірки), додайте до неї натертий сир та дрібно нашаткований кріп. Перемішайте між собою продукти, після чого накладайте на кожен дерун по парі ложок та викладайте їх один на одного гіркою.

Популярне

Схожі статті

Роблю відбивні не зі свинини, а з індички: для смаку начиняю сиром – домашні уплітають шматок за шматком

Індиче м'ясо господині часто ігнорують. А дарма. З нього можна приготувати чимало смачних страв. Наприклад, відбивні з індичого філе з соковитою начинкою. Робиться усе дуже просто.

Подруга-німкеня пригостила національним салатом і дала рецепт: чоловік ходить за мною і добавки просить

З найпростіших інгредієнтів можна приготувати смачний салат, який користується неабиякою популярністю в Німеччині. Чому б не спробувати приготувати цю смакоту з українських продуктів.

Тіна Кароль показала свій розкішний будинок, в якому є все: сад, город, спортзал, кімната нагород (ФОТО)

Як виглядає розкішний заміський маєток української співачки Тіни Кароль, який артистка побудувала ще зі своїм чоловіком Євгеном Огіром? Що знаходиться на території, окрім власного спортзалу?