Навіть стіл борошном не забруднила. Найпростіше і найшвидше печиво: смачне, розсипчасте. Тісто на кефірі

Печиво - це смачний десерт, який прикрашає будь-який стіл і додає затишку в будь-який вечір. Сьогодні ми підготували простий і швидкий рецепт на кефірі, після якого навіть стіл залишиться чистим.

Для приготування цього печива знадобиться:

  • Пшеничне борошно – 2 склянки
  • Розпушувач – 2 чайні ложки
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Сіль – 3/4 чайної ложки
  • Вершкове масло – 9 столових ложок
  • Нежирний кефір – 1 склянка

Для початку в глибокій мисці просійте всі сухі інгредієнти: борошно, розпушувач тіста, цукор і сіль. Далі наріжте охолоджене вершкове масло на кубики та додайте його до попередніх інгредієнтів.

Змішайте все це за допомогою міксера до утворення крихти. Важливо збивати інгредієнти на малій швидкості, щоб сухі інгредієнти не розліталися.

Тепер поступово додайте 1 чашку холодного кефіру і перемішайте до утворення м’якого тіста. Воно не має бути надто вологим, але все ж залишатися трохи липким.

Коли тісто буде готове, можна переходити до формування печива. Ложкою наберіть трохи тіста і надайте йому будь-яку форму на ваш смак. Головне, щоб у товщину вони були приблизно 3 сантиметри, щоб печиво повністю пропеклося, але при цьому не підгоріло.

Найпростіше печиво
Найпростіше печиво

Далі застеліть деко пергаментом і розмістіть на ньому печиво. Залишайте між ними приблизно 5 сантиметрів відстані, оскільки заготовки збільшаться в розмірах у процесі випікання.

Верхню частину печива можна змастити розтопленим маслом для рум’яності. Також на цьому етапі можна посипати заготовки цукром, маком або кунжутом.

Тепер випікайте в духовці за температури 200 градусів протягом приблизно 13-15 хвилин, поки печиво не стане злегка золотистим і підніметься.

Дайте йому трохи охолонути і подавайте до чаю з медом або джемом.

Просте і смачне печиво на кефірі готове!

Популярне

Схожі статті

Вже місяць, як підсіла на цю смакоту: шоколадний торт готую без борошна — ніжний і такий, що сам тане в роті

Відчуйте справжню розкіш смаку з шоколадним тортом без борошна — це ніжне чудо, яке буквально тане в роті. Така випічка — справжнє диво для шанувальників шоколаду та смачних десертів.

Мама поганого не порадить: до якого майбутнього готують зіркові Ребрик та Падалко своїх дітей-підлітків

Нащадки в таких сім'ях як Падалко та Ребрик мають змогу вибирати своє майбутнє з ширшого спектра, ніж більшість. Втім підхід цих мам до вибору професії дитини може слугувати прикладом для інших.

Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.