Забула про деруни: ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень. Сусідка благає дати рецепт

Неймовірно ніжні оладки з капусти сподобаються абсолютно всім. Смакувати їх можна гарячими, але й холодними також добре, особливо зі сметаною.

Оладки з цвітної капусти — це просто, швидко та ситно! Виходять вони мега ніжними, з приємним ароматом часнику і сиру. А якщо доповнити тісто сосисками чи ковбасою, то страва стане більш смачнішою.

Нам знадобиться

  • Цвітна капуста – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Твердий сир – 50 г
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Часник – 2 зубчики
  • Сосиски або ковбаса – 3 шт. (за бажанням)
  • Петрушка або кріп – пучок
  • Сіль – до смаку
  • Чорний мелений перець – до смаку
  • Пшеничне борошно – 70 г
  • Рослинна олія для смаження
Ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень
Ці оладки з цвітної капусти готую всі 7 днів на тиждень

Покроковий рецепт

Качан цвітної капусти очистити та розділити невеликими кусочками. Перекласти капусту в каструлю, влити воду, посолити й відправити на плиту. Варити під кришкою з моменту закипання води близько 5-6 хвилин. Відварену капусту забрати на друшляк і залишити повністю вистигати.

Нарізати сосиски дрібними кубиками (можна замінити ковбасою або будь-яким іншим м’ясним продуктом). Дрібно нарізати зелень петрушки або кропу. Твердий сир натерти на грубій тертці. Помістити охолоджену цвітну капусту в чашу блендера й подрібнити до стану пюре.

У глибоку посудину розбити яйця, додати капусту, сосиски, твердий сир, сметану, петрушку і часник, пропущений через прес. Посолити, поперчити та ретельно перемішати всі компоненти. Додати просіяне пшеничне борошно й замішати тісто ложкою.

Розігріти сковороду з рослинною олією. За допомогою ложки викласти трохи тіста на розпечену сковорідку, формуючи оладку бажаного розміру і форми. Смажити на середньому вогні з обох боків до апетитної золотистості. Повторити кроки з залишеним тістом. Викладати оладки на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб забрати зайву олію. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Страва з ароматом дитинства! Працівниця їдальні поділилася рецептом міні-піци, яку ми всі так обожнювали

Приготувати смачні та ароматні міні-піци, яки всі ми памʼятаємо зі шкільної їдальні, з легкістю можна вдома. Спробуйте цей рецепт та порадуйте своїх близьких приємними спогадами.

Не пиріг, а казка: тісто без дріжджів і яєць, а начинка може бути різною, у мене з яблуками. Така смакота

Кожен любить випічку. Це простий і ситний десерт або основна страва для всієї родини в будь-який час дня. Сьогодні ми підготували рецепт пирога без дріжджів і яєць, начинка може бути будь-якою.

Усього 5 інгредієнтів, а так смачно: побачила в гостях салат “Червоне море” і тепер готую на святковий стіл

Простий в приготуванні, але смачний салат "Червоне море" підкорить серця навіть найвибагливіших гурманів. Солодкі перці ідеально поєднуються з соленими крабовими паличками, створюю неповторний смак.