Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів: без цукру і клопотів. Домашні ласощі за хвилини!

Домашні цукерки з вівсянки відмінно смакують до чашки чаю й швидко втамують голод. Ці солодощі досить варіативні, адже можна додавати улюблені сухофрукти та горіхи.

Вівсяні цукерки — це неймовірно смачні солодощі, які дуже просто зробити вдома. Вівсянка у цих ласощах майже не відчуваються, а лише сухофрукти та горіхи. Розгляньмо, які продукти для приготування нам знадобляться й рецепт крок за кроком.

Інгредієнти для 19 цукерок вагою 25 г

  • Фініки або інші сухофрукти – 150-200 г
  • Вівсяні пластівці – 80 г (не швидкого приготування)
  • Волоський горіх – 100 г
  • Какао-порошок – 1 ст. ложка
  • Мед – 2 ст. ложки або фініковий сироп
  • Шоколад темний – 150 г
  • Кокосова або рослинна олія – 30 г
Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів
Цукерки давно не купую, бо готую з вівсянки та сухофруктів

Покроковий рецепт

Очистити фініки від кісточок. Розламати шоколад на дрібні шматочки та розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. В миску до шоколаду влити кокосову олію (можна замінити будь-якою іншою) і добре перемішати. Змастити розтопленим шоколадом силіконову форму, як на фото. Через 2-3 хвилини після змащування, коли шоколад застигне, потрібно змастити кожну форму повторно. Залишити в холодному місці, аби шоколад повністю застиг.

Помістити в чашу блендера фініки з вівсяними пластівцями, дрібно подрібнити та перекласти в глибоку миску. Окремо подрібнити волоські горіхи на дрібну крихту і перекласти до подрібнених фініків із вівсянкою. Додати какао-порошок, мед (можна замінити фініковим сиропом). Перемішати всі компоненти спочатку ложкою, а потім руками. Готовою масою заповнити форму, формуючи цукерки. Також можна зробити цукерки у формі кульок руками, після чого обваляти в розтопленій глазурі.

За бажанням заготовоки змастити залишеною шоколадною глазур’ю, як на фото. Накрити солодощі харчовою плівкою та відправити в холодне місце для застигання. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Не українська красуня: при вигляді американської дружини-моделі Андрія Шевченка у вас відніме дар мови

Відомий український футболіст Андрій Шевченко знаходиться у законному шлюбі вже 20 років. Дружина спортсмена – американська модель, яка подарувала йому 4-х синів.

Оля Цибульська розповіла, що Олег Винник повернеться в Україну на білому коні: “Дівчата, я скучав”

Оля Цибульська висловилась про можливе повернення Олега Винника в Україну "на білому коні", а також зізналась, чи чекає на артистів, які виїхали за кордон.

Навіть “Шуба” та “Олів’є” не такі смачні: тепер готую тільки “Оселедець під периною”. Їмо тазами і без хліба

Салат "Оселедець під периною" набагато смачніший і цікавіший за банальну "Шубу", хоча інгредієнти для нього досить прості. Така страва точно вразить вас і ваших гостей.