Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

До Світлого Христового Воскресіння залишилось небагато часу, тому ми підготували рецепт паски з сухофруктами. Ця випічка виходить неймовірно ніжною та смачною.

Для заварювання тіста

  • Пшеничне борошно – 40 г
  • Вода – 200 мл

Для тіста

  • Свіжі дріжджі – 20 г
  • Молоко (тепле) – 150 мл
  • Цукор – 180 г
  • Яєчні жовтки – 3 шт.
  • Куркума – 1/2 ч. ложки
  • Ванільний цукор – дрібка
  • Борошно – 540-560 г
  • Сіль – дрібка
  • Вершкове масло – 120 г
  • Улюблені сухофрукти – 300 г
Заварна паска на Великодній стіл
Заварна паска на Великодній стіл

Рецепт

Спочатку слід заварити борошно. Для цього в каструлю всипати борошно, поступово вливати воду і перемішувати лопаткою. Відправити на плиту й готувати на середньому вогні, постійно помішуючи. Коли тісто почне кипіти, варити ще 3 хвилини, не перестаючи помішувати, а потім забрати з плити. Перелити тісто в окрему миску для швидкого охолодження.

Тепер потрібно приготувати тісто. У глибоку миску подрібнити дріжджі, влити тепле молоко, додати цукор і перемішати вінчиком до повного розчинення компонентів. Туди ж додати ванільний цукор, куркуму та яєчні жовтки. Перемішати вінчиком. Всипати половину просіяного борошна й замішати тісто.

До замішаного тіста всипати варене борошно. Після цього додати залишене борошно та сіль. Продовжувати замішувати. Останнім інгредієнтом додати — м’яке вершкове масло. Тісто має бути м’яким і липким. Перекласти в чисту миску, змащену олією. Накрити рушником й залишити в теплому місці на 1,5 години.

Змочити руки у воді та зробити витяжку тіста, як на фото. Залишити “відпочити” ще на 40 хвилин. Замочити сухофрукти коньяком і залишити на ситі. Перекласти тісто на поверхню та вмішати сухофрукти. Наповнити форми для випікання тістом на 2/3 об’єму. Залишити заготовки в теплому місці ще на 1 годину. Випікати в розігрітій духовці при температурі 170 градусів протягом 25-35 хвилин (час залежить від розміру форми). Смачного!

Популярне

Схожі статті

Начинка для млинців, про яку мало хто знає + рецепт налисників “Три склянки”. Готую кожен день на замовлення

Цей рецепт налисників цікавий тим, що не доведеться запам'ятовувати чи записувати рецепт. Просто берете всіх основних інгредієнтів по 1 склянці. І виходить справжнє кулінарне диво.

Ці хрустяшки розлітаються, як насіння. Не встигаю готувати, а вже просять ще: цукрове печиво на кефірі

Печиво - це чудовий і простий десерт для будь-якого віку і будь-якої ситуації. Сьогодні ми підготували рецепт рум'яного цукрового печива, яке підійде як на стіл, так і в дорогу або з собою на роботу.

Все склали у каструлю і забули на 1,5 години: цікавий рецепт смачної і ситної вечері для лінивих

Якщо ви не маєте багато часу на приготування їжі, а сім'ю нагодувати треба, цей рецепт для вас. Картопля тушкована з овочами і м'ясом готується просто, а виходить дуже смачною.