Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру: закохалась з першого шматочка! Навіть на свято буду подавати

Такий шоколадний десерт готується мега просто та швидко. Вам знадобиться всього декілька доступних продуктів, які можна знайти в будь-якому магазині.

Приготуйте шоколадний десерт із вівсяних пластівців без борошна та цукру, який виходить не лише дуже смачним, але й корисним. А шоколадно-горіхова глазур точно потішить любителів солоденького.

Інгредієнти

  • Вівсяні пластівці (швидкого приготування) – 130 г
  • Молоко – 300 мл
  • Банан – 310 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Какао-порошок – 3 ст. ложки
  • Розпушувач для тіста – 7 г
  • Сіль – дрібка
  • Форма розміром – 20 см

Для глазурі

  • Арахіс – 130 г
  • Молоко – 30 мл
  • Шоколад – 90 г
Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру
Шоколадний десерт без борошна, масла та цукру

Покроковий рецепт

Заздалегідь підготувати інгредієнти, щоб вони були кімнатної температури. У глибоку миску всипати пластівці швидкого приготування та залити їх гарячим молоком. Перемішати й залишити на 10 хвилин. Банани очистити та розім’яти в окремій посудині виделкою до стану пюре.

До бананів додати розпушувач, сіль та розбити яйця. Перемішати компоненти виделкою до однорідності. Туди ж просіяти какао-порошок і перекласти готові пластівці. Ретельно перемішати. За бажанням додати цукор.

Форму для випікання застелити пергаментом, а бортики змастити вершковим маслом. Перекласти підготовлене тісто в форму, рівномірно розрівнявши ложкою. Відправити в розігріту духовку при температурі 180 градусів на 35-40 хвилин. Готовність коржа перевірити дерев’яною шпажкою (має вийти без залишків мокрого тіста). Дістати випічку з форми, перекласти на тарілку і залишити вистигати.

Для приготування глазурі подрібнити арахіс на дрібну крихту за допомогою блендера. В окрему тарілку розламати шоколад невеликими кусочками, влити молоко й розтопити на паровій бані. До розтопленого шоколаду додати арахіс і перемішати до однорідного стану. Готовою глазур’ю змастити поверхню випічки. Десерт нарізати на порційні шматочки та подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Це так просто, що будете готувати по 2 рази на тиждень: картопля, запечена у фользі з морквою та ковбасою

У сучасному темпі життя, коли час — це найбільша цінність, поєднання простоти, бюджетності та смаку в стравах — золотий стандарт. І що може бути краще, ніж картопля, запечена у фользі?

Такого баунті в магазині не купите: домашнє печиво без додавання яєць. Гора ласощів до чаю за лічені хвилини

Спробуйте смачне та ароматне печиво з кокосовою стружкою, яке дуже просто приготувати самостійно, а головне – з найдоступніших інгредієнтів.

Народить під час фіналу Євробачення? Джамала показала своїх підрослих синів, а на підході вже третій

Українська співачка і переможниця Євробачення Джамала знову знаходиться під мікроскопом у громадськості, але на цей раз привід не пов'язаний з її творчістю чи позитивними новинами про кар'єру.