Цю смакоту обожнюють всі, тому готую багато: шаровий салат-тортик із куркою. Смачний та неймовірно ніжний

Рецепт ніжного салату-торта з копченою куркою, картоплею та сиром дуже просто приготувати на своїй кухні. Ця смакота вам обов'язково сподобається!

Пропонуємо рецепт багатошарового салату з копченою куркою, який чудово пасуватиме на святковому столі. Готувати його — одне задоволення, а в результаті вас порадує оригінальна, ситна та смачна закуска.

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 3-4 шт.
  • Куряче філе – 260 г
  • Плавлений сирок – 2 шт.
  • Цибуля зелена – до смаку

Для майонезу

  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – до смаку
  • Цукор – до смаку
  • Рослинна олія – 170 г
  • Гірчиця – 0.5 ч. ложки
  • Оцет – 2 ст. ложки
Шаровий салат-тортик із куркою
Шаровий салат-тортик із куркою

Приготування

Запекти картоплю в мундирі. Відварити яйця на твердо (8-10 хвилин після закипання води), нарізати навпіл і відокремити жовтки від білків. Яєчні жовтки натерти на дрібній тертці, а білки натерти в окрему миску на грубій тертці.

Дрібно подрібнити зелену цибулю. Нарізати копчене філе курки дрібними кубиками (можна використовувати будь-яке м’ясо). Картоплю очистити від шкірки й натерти на грубій тертці, а плавлений сирок на дрібній тертці (можна замінити твердим сиром).

Для приготування майонезу в банку розбити яйце, додати сіль, цукор, гірчицю та влити рослинну олію. Занурити ручний блендер у миску до компонентів так, щоб ножі накрили жовток. Збивати до густого стану, після чого влити оцет і продовжити збивати. Такий майонез можна комбінувати з йогуртом або сметаною.

На плоску тарілку розмістити кулінарне кільце та викласти перший шар – картоплю, втрамбувавши ложкою. Наступний шар – копчена курка. Зверху змастити майонезом. Посипати цибулею, поверх розподілити яєчний жовток. Знову змастити майонезним соусом. Викласти шар із сиру й також змастити майонезом. Останній шар – яєчний білок. За бажанням зверху посипати зеленою цибулею. Визволити закуску з кулінарного кільця та подавати до столу. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Найшвидший торт, який мені колись доводилось пекти: легкі коржі із заварним кремом самі тануть в роті

Важко уявити щось більш апетитне, ніж аромат свіжоспеченого торта. Він — справжній шедевр кулінарії, якщо його секрет полягає в гармонійному поєднанні бісквітних коржів та ніжного заварного крему.

Щось давно не чутно: куди поділась й чим займається зараз суддя шоу “Україна має талант” Слава Фролова

Талановиту, яскраву та харизматичну суддю багатьох сезонів талант-шоу "Україна має талант" Славу Фролову глядачі запам'ятали та полюбили. Але минуло вже кілька років, як вона зникла з екранів.

Найяскравіший у світі торт “Королівський рубін” можна приготувати навіть на весілля: красиво та святково

У світі кулінарії існують деякі творіння, які вражають не лише смаком, але й виглядом. Один з таких десертів — найяскравіший у світі торт "Королівський рубін".