Такі деруни зʼїдять разом із тарілкою: до картоплі додаю ще грибочки, так в рази смачніше. Чоловік обожнює

Таку класичну страву, як деруни, можна приготувати так, щоб вона заграла новими фарбами. Варто лише додати декілька інгредієнтів до звичного рецепту і створити щось дійсно смачне та оригінальне.

Коли думка про смачні страви не дає спокою, деруни стають найбажанішим гастрономічним уявленням. Цей кулінарний витвір з картоплі та грибів не тільки задовольнить ваші смакові рецептори, але й залишить ситим на весь день. Рецепт дерунів простий, але завдяки додатковим інгредієнтам страва має свою особливу родзинку.

Як приготувати смачні та хрусткі деруни з грибами
Як приготувати смачні та хрусткі деруни з грибами

Інгредієнти:

  • 3-4 шт картоплі
  • 7-10 шт грибів
  • 1 яйце
  • 2 ст. л борошна
  • 100 гр твердого сиру
  • Сіль, чорний перець, копчена паприка
  • Олія для смаження

Приготування:

Почнімо з підготовки інгредієнтів. Очистіть картоплю від шкірки, промийте та натріть на крупній терці. Ретельно відіжміть з картоплі зайву воду. Подрібніть гриби на маленькі кубики або також натріть на терці. Теж саме зробіть і з сиром.

Рецепт смачних картопляних дерунів з грибами
Рецепт смачних картопляних дерунів з грибами

У великій посудині об’єднайте терту картоплю, нарізані гриби та сире яйце. Додайте борошно для згущення суміші. Приправте сіллю, чорним перцем та копченою паприкою за смаком. Добре перемішайте, щоб утворилася однорідна маса.

Розігрійте олію в сковороді на середньому вогні. Покладіть столовою ложкою картопляне тісто, формуючи деруни, та смажте з обох сторін до золотистого кольору. Подаючи, прикрасіть деруни з грибами зеленню або сметаною, щоб підкреслити їх аромат та смак. Завдяки сиру, який буде плавитися, деруни будуть виходити з додатковою, хрусткою скоринкою.

Цей рецепт дерунів з грибами простий у приготуванні, але їх смак ні з чим не зможе зрівнятися. Він чудово підходить як для вечері з родиною, так і для особливого обіду з друзями. Деруні – це не просто страва, це спосіб розкрити нові смакові горизонти та насолодитися чудовим смаком улюбленої страви.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.