Курячу печінку купляю тільки для цього паштету: виходить дуже ніжний та вершковий. Ідеально зі свіжим хлібом

Приготувати ніжний та вершковий паштет з курячої печінки можна вдома без зайвих зусиль. Жоден магазинний паштет не зрівняється з домашнім варіантом та буквально за пару хвилин зникне з вашого столу. 

Паштет – це чудова закуска, яка може слугувати у якості перекусу зі свіжими скибками хліба, або як доповнення до основної страви. Смачний, ніжний та повітряний паштет, яких схожий на крем, можна приготувати вдома. Цей варіант переплюне будь-який магазинний аналог і спробувавши приготувати один раз ви, безперечно, закохаєтеся в цю страву.

Як приготувати легкий та ніжний паштет з курячої печінки
Як приготувати легкий та ніжний паштет з курячої печінки

Інгредієнти:

  • 500 грамів курячої печінки
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 100 грамів вершкового масла
  • 200 мл жирних вершків
  • Сіль, чорний перець

Приготування:

Почнімо з очищення та нарізання цибулі та морквини на невеличкі кубики. Курячу печінку промийте та обсушіть. За необхідності видаліть плівки та всі елементи, які вам ззовні не подобаються. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю вершкового масла.

Обсмажте нарізану цибулю та моркву до м’якості, додавши трошки солі та перцю. Додайте печінку до сковороди та смажте до готовності. Пам’ятайте, що печінка повинна бути добре просмажена, але не пересушена. Можна вийняти одні печінку зі сковорідки та розрізати ножем – вона повинна бути зовсім трохи рожевою всередині та золотистою ззовні.

Рецепт паштету з курячої печінки, що тане у роті
Рецепт паштету з курячої печінки, що тане у роті

Перекладіть обсмажені інгредієнти в блендер. Додайте до них жирні вершки та решту вершкового масла. Збийте все до однорідної консистенції. Додайте сіль і чорний перець за смаком.

Перекладіть отриману масу в контейнер або форму для паштету. Розподіліть її рівномірно, зробіть поверхню гладкою. Паштет може здаватися занадто рідким, як не густа сметана. Але так і повинно бути. Після охолодження паштет застигне та буде мати повітряну, кремову текстуру.

Поставте паштет у холодильник на кілька годин або до повного затвердіння, але краще на ніч. Подавайте зі свіжим хлібом, крутонами або свіжими овочами.

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.