М’ясо “по-барськи” ще крутіше, ніж по-французьки: готую на кожне свято, а гості не можуть розгадати секрет

Для приготування апетитного м'яса вам не потрібно довго його маринувати або вдаватись до особливих маніпуляцій. Розповідаємо, як просто та швидко порадувати себе смакотою.

Аби м’ясо після смаження було особливо ніжним і буквально тануло в роті, попередньо його потрібно відбити. Робити це потрібно так, ніби ви хочете приготувати відбивні з яловичини, втім використовувати кляр необов’язково.

За словами кулінарів, відбиваючи м’ясо, ви особливим чином рвете його волокна, що робить готову страву набагато м’якшою. Звичайно, коли мова йде про великі й товсті стейки, то смажать їх без цієї маніпуляції. Втім, хоча б раз варто спробувати зробити м’ясо з такою хитрістю.

Кулінари поділились рецептом смачних м'ясних стейків з яловичини до святкового столу
Кулінари поділились рецептом смачних м’ясних стейків з яловичини до святкового столу

Інгредієнти:

  • 4 шматочки яловичини;
  • 1/2 чашки рослинної олії для смаження;
  • Сіль і перець на смак;
  • Лимон для подачі.

Як приготувати:

Почніть із підготовки яловичини. Розкладіть шматочки м’яса на харчову плівку та загорніть їх. Використовуйте спеціальний молоток, щоб відбити м’ясо. Ви можете готувати м’ясо в клярі. Для цього підготуйте три миски. В одній розбийте яйця і розмішайте їх. У другу миску насипте борошно. У третій мисці подрібніть панірувальні сухарі.

Посоліть і поперчіть кожен шматочок м’яса на власний смак. Обережно занурте кожен шматочок м’яса в борошно, потім – в яйця, а потім – у панірувальні сухарі. Переконайтеся, що м’ясо рівномірно покрите панірувальними сухарями.

На середньому вогні розігрійте сковороду з олією. Коли олія стане гаряча, викладіть шматочки м’яса. Смажте стейки з яловичини по 3-4 хвилини з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору та готовності.

Після смаження витягніть стейки зі сковороди і дайте їм трохи охолонути на паперовому рушнику, щоб зняти зайвий жир. Подавайте відбиті стейки з яловичини гарячими, можна побризкати їх соком лимона.

Кулінари поділились рецептом смачних м'ясних стейків з яловичини до святкового столу
Кулінари поділились рецептом смачних м’ясних стейків з яловичини до святкового столу

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.