Освіжаючий літній рецепт. З першим теплом готую тільки його: лимонне печиво. Навіть шматочка не лишається

Тепла пора активно входить у наше життя, але бажання десертів нікуди не зникає. Сьогодні ми підготували рецепт освіжаючого, хрусткого, а головне смачного лимонного печива, яке сподобається кожному.

Для приготування цього печива знадобиться:

  • Лимон – 1 штука
  • Борошно пшеничне – 200 грамів
  • Цукор – 100 грамів
  • Олія рослинна – 50 мілілітрів
  • Розпушувач – 1/4 чайної ложки

Замість свіжого фрукта можна використовувати лимонне варення або лимонний джем.

Для початку полийте лимон окропом і зріжте хвостики. Потім наріжте його на четвертинки, видаливши кісточки. Пропустіть лимон через м’ясорубку, вибравши решітку з дрібними або великими отворами, залежно від ваших уподобань. Додайте в отриману лимонну масу цукровий пісок і безароматну рослинну олію, ретельно перемішайте. Після цього всипте пшеничне борошно вищого ґатунку і розпушувач.

Лимонне печиво
Лимонне печиво

Якщо у вас немає розпушувача, можна додати 1/4 чайної ложки гашеної оцтом соди. Замісіть щільне пісочне тісто. На перший погляд, борошна може здатися багато, але воно повністю вбереться в масу, і ви зможете сформувати з неї колобок. Величина лимона може вплинути на кількість борошна, тому стежте за консистенцією. Далі накрийте тісто харчовою плівкою або покладіть у пакет, потім охолодіть у холодильнику 15 хвилин.

Тепер розігрійте духовку до 180 градусів. Розділіть тісто на рівні частини та скатайте їх руками у колобки. Викладіть колобки на деко, залишивши між ними достатньо простору. Помістіть деко в духовку і випікайте печиво приблизно 5-10 хвилин до рум’яності. Бажано випікати на верхньому рівні техніки. Потім витягніть деко з духовки, а печиво викладіть на тарілку і дайте йому охолонути. Подавайте до столу з чаєм, кавою або теплим молоком.

Лимонне печиво готове!

Популярне

Схожі статті

За раз з’їла 20 штук, не пошкодувала: нереальні кекси. Краще не повторюйте рецепт – будете готувати постійно

Якщо додати в тісто для кексів апельсин, то випічка стане просто неймовірною. Пишні ніжні солодкі вироби матимуть такий аромат, що не можна буде втриматися, щоб не взяти до рук ще один.

Можу їсти хоч щодня! Улюблені коржики на сковороді: сирна начинка та бездріжджове тісто. Покроковий рецепт

Шукаєте гідну альтернативу пиріжкам? Тоді пропонуємо коржики з сиром, які готуються на сковороді. Вони вийдуть не лише смачними, але й дуже ситними. Тільки спробуйте!

Збийте картоплю з яйцем – і отримаєте смачний сніданок, гідний зірки Мішлен: рецепт оладок із ніжного тіста

Приготувати смачний і ситний сніданок навіть для великої родини – справа, на яку вам потрібно буде виділити мінімум часу. Ділимось цікавим рецептом.