Печиво “Пташине гніздо” на Великдень готую кожен рік: у захваті не лише діти, а й всі, хто спробував хоч раз

Печиво "Пташине гніздо" на Великдень — звучить захопливо! Ця святкова випічка є справжнім втіленням креативності та новаторства в кулінарному світі.

Вже сама назва “Пташине гніздо” викликає асоціації з чимось ніжно-легким, та з тією часткою магії, яка притаманна святковим стравам. До того ж шоколадний варіант цього десерту перевершує усі очікування!

Великодній стіл традиційно багатий на смаколики, що символізують радість, весняну свіжість та народження. Тож чому б не внести трохи інновацій у цю святкову атмосферу, додавши до столу щось нове й оригінальне? Шоколадне печиво “Пташине гніздо” – це саме те, що вам потрібно, щоб здивувати гостей та порадувати себе.

Для випікання печива окрім продуктів вам знадобиться деко, застелене пергаментом, та духовка, заздалегідь розігріта до температури 180°C.

Інгредієнти

  • 220 г борошна
  • 90 г цукрової пудри
  • 25 г какао
  • 6 г розпушувача тіста
  • 1 щіпка солі
  • 140 г вершкового замороженого масла
  • 1 яйце
  • Шоколад молочний
  • Драже або горішки у різноколірній глазурі

Приготування

Шоколадне печиво Пташине гніздо

Спочатку поєднайте у мисці сухі інгредієнти: просіяне разом з розпушувачем борошно, какао й цукрову пудру із сіллю, а потім натріть на великій терці туди заморожене масло й перетворіть суміш у крихту. Вбийте яйце та замісіть тісто, з якого потім сформуйте маленькі кульки вагою приблизно 15-17 г. Покладіть їх на пергамент й відправте у холодильник мінімум на 30 хвилин.

Як тільки час сплине, дістаньте їх звідти й за допомогою преса для часнику з великими отворами зробіть такі собі “макарони”.

Далі з них сформуйте гнізда, як на фото. Покладіть їх на деко та відправте у духовку на 15 або 20 хвилин.

Після того остудіть печиво й залийте у середину по 1 чайній ложці розплавленого молочного шоколаду, а в центр розкладіть драже.

Після застигання шоколаду печиво готове для вживання.

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.