Ідеальний десерт для прохолодного вечора. Трохи гарбуза, і така смакота: незвичайний повітряний бісквіт

Для затишного вечора завжди потрібен смачний десерт. Усі ми любимо бісквіти. Але що, якщо зробити його трохи незвичайним? Сьогодні ми підготували рецепт ніжного і повітряного гарбузового бісквіта.

Для приготування цього гарбузового бісквіта знадобиться:

  • Яйце куряче – 3 штуки
  • Цукор – 150 грамів
  • Борошно пшеничне – 130 грамів
  • Гарбуз – 120 грамів
  • Ванільний цукор – 1/4 чайної ложки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія рослинна – 20 мілілітрів
  • Цукрова пудра – 15 грамів

Промийте частину гарбуза у воді та очистіть від шкірки. Натріть очищену м’якоть на тертці з дрібними вічками в піалу або креманку. За бажанням, можна пропарити очищену м’якоть у мікрохвильовій печі приблизно 2 хвилини і додати в м’якому вигляді.

У чашу кухонного комбайна або міксера вбийте курячі яйця, всипте сіль, ванільний цукор і цукор-пісок. Ретельно збийте все на високій швидкості техніки приблизно 3-4 хвилини. Слідкуйте, щоб не перезбити яєчну масу, оскільки вона може розшаруватися. Поступово всипте пшеничне борошно вищого ґатунку і вмішайте його у збиту яєчну масу неквапливими рухами, але не збивайте.

Гарбузовий бісквіт
Гарбузовий бісквіт

Розігрійте духовку до 180 градусів. У тісто додайте гарбузову нарізку й акуратно перемішайте. Змастіть форму рослинною олією без аромату або вершковим маслом. Викладіть у форму бісквітне тісто і розрівняйте його поверхню. Помістіть форму в духовку на середній ярус і спечіть бісквіт протягом 25-30 хвилин, стежачи за тим, щоб він не пригорів.

У процесі випікання не відкривайте дверцята духовки, щоб уникнути опадання випічки через різницю температур. Готовність перевірте дерев’яною шпажкою: якщо вона виходить сухою із середини бісквіта, то він повністю готовий.

Вийміть форму з духовки і залиште бісквіт остигати, повернувши форму на бік. Коли випічка повністю охолоне, акуратно витягніть її з форми і присипте зверху цукровою пудрою. Подайте до столу із завареним чаєм або кавою.

Гарбузовий бісквіт готовий!

Популярне

Схожі статті

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.