Беру дешевий оселедець і готую геніальну закуску “Пальчики оближеш”: гості завжди шукають цю страву на столі

Закуска з оселедця "Пальчики оближеш" повністю виправдовує свою назву. Соковита, яскрава, пікантна – саме такою виходить ця страва. її можна готувати на кожен день і на свято.

Оселедець – бюджетна і дуже популярна рибка у наших краях. Її рідко запікають, зазвичай оселедць солять, або коптять. А вже з слабосоленим оселедцем існує безліч рецептів закусок і салатів.

Пропонуємо до вашої уваги цікаву закуску з оселедця, яку можна подавати на святковий стіл, або робити на кожен день. Таку закуску потрібно подавати разом з грінками, чи чорним хлібом.

Необхідні інгредієнти:

  • оселедець – 2 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • огірок маринований – 2 шт;
  • яблуко (зелене) – 1 шт;
  • сметана – 300 г;
  • гірчиця – 2 ч.л;
  • соєвий соус – 2 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • чорний перець – 0,5 ч.;
  • зелень кропу.

Спосіб приготування:

Слабосолений оселедець потрібно добре промити, відрізати голову хвіст, плавники та прибрати нутрощі. Розрізаємо оселедець по спинці і розділяємо на філе. Знімаємо з філе шкіру і прибираємо всі кісточки, а також чорні плівки.

 Рецепт смачної і оригінальної закуски з оселедця
Рецепт смачної і оригінальної закуски з оселедця

Готуємо соус. У миску перекладаємо сметану, додаємо до неї гірчицю, соєвий соус, цукор та чорний перець і ретельно перемішуємо.

Цибулю очищаємо і нарізаємо тонкими четверть кільцями. Зелене яблуко з кислинкою нарізємо на тонкі четверть кільця, видаливши при цьому черцевинку. Мариновані огірки ріжемо кільцями. Цибулю, яблуко та огірки змішуємо.

Рецепт смачної і оригінальної закуски з оселедця
Рецепт смачної і оригінальної закуски з оселедця

Філе оселедця ріжемо кубиком і додаємо в салатник. Туди ж нарізаємо зелень кропу. Заливаємо всі інгредієнти приготовленим соусом і ретельно перемішуємо.

Подаємо таку закуску разом з грінками, чорним хлібом, чи картоплею. Закуска дуже соковита і має яскравий смак. Інгредієнти у цій страві відмінно поєднуються між собою, а сметана робить закуску ніжною і зглажує солоний смак оселедця та гостроту цибулі.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.