Готую вишуканий десерт за 15 хвилин: мій фондан запечений ззовні із рідкою шоколадною начинкою в середині

Для романтичної вечері цей гарячий десерт із морозивом підійде якнайкраще. Шоколадний фондан із рідкою начинкою має нереальний смак, тому запам'ятається надовго.

Вам знадобиться:

  • 150 г гіркого шоколаду;
  • 50 г вершкового масла;
  • 40 г борошна;
  • 40 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ч.лож. розпушувача;
  • 1 дрібка солі.
Шоколадний фондан із рідкою начинкою

Зробити шоколадний фондан дуже просто. Шоколад розтопіть на водяній бані або поставте на кілька секунд до мікрохвильової печі. Він має вийти гладким й однорідним. Вершкове масло теж розтопіть і дайте трішки прохолонути. Влийте масло в шоколад. Перемішайте до однорідності.

Шоколадний фондан із рідкою начинкою

В мисочку вбийте яйця, цукор і сіль. Збийте міксером, щоб маса стала пишною. Цукор має розчинитися повністю, щоб не опустився на дно під час випікання. Суміш має стати світлішою, а на поверхні з’явиться купа пухирців.

Шоколадний фондан із рідкою начинкою

Змішайте обидві суміші. Збийте ще раз міксером до однорідності. Борошно змішайте з розпушувачем. Просійте і додайте в шоколадну суміш. Перемішайте силіконовою лопаткою. Тісто має вийти в’язким, але не дуже щільним.

Формочки для кексів ретельно змастіть вершковим маслом, навіть якщо вони у вас силіконові. Наповніть їх тістом. Випікайте фондани в духовці, яку завчасно розігрійте до 200 градусів. На це піде близько 9 хвилин, а, можливо, й трішки менше.

Шоколадний фондан із рідкою начинкою

Коли поверхня підійметься у вигляді шапочки, відразу забирайте кекси з духовки, оскільки треба, щоб усередині випічка залишилася рідкою. Нехай трішечки прохолонуть прямо в формочках. Потім фондани перекладіть на блюдо. Подавайте їх теплими, прикрасивши ягодами та кулькою ванільного морозива.

Щоб духовка встигла прогрітися, увімкніть її за 15 хвилин до початку роботи над тістом. Борошна може знадобитися трішки більше або менше вказаної в рецепті норми. Стежте за консистенцією.

Популярне

Схожі статті

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.