Продавці вже ховають від мене капусту та горошок: готую цей ситний та корисний салат по 2 рази на день

Цей рецепт салату з капусти дуже простий, та поєднання інгредієнтів у ньому дуже вдале. Страва виходить соковитою, ситною і не позбавлена свіжості.

Капуста – один з найпопулярніших овочів у наших краях. Готують її різноманітними способами: тушкують, додають до перших страв, роблять оладки, запіканки та інше. Та все ж найпопулярнішим методом приготування капусти є вживання її у свіжому вигляді у різних салатах.

Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний та соковитий салат з капусти. Його можна готувати як на кожен день, так і на свято.

Необхідні інгредієнти:

  • капуста – 300 г;
  • яйця – 3 шт;
  • зелений горошок – 100 г;
  • огірок свіжий – 1 шт;
  • зелень (кріп, зелена цибуля) – 1 пучок;
  • майонез – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Яйця потрібно зарання відварити та охолодити.

Для цього салату можна використовувати як молоду капусту, так і зимову білокачанну. Капусту потрібно нашинкувати тонкою соломкою. Якщо капуста зимова, додайте до неї дрібку солі і трохи її помніть руками. Якщо капуста молода, робити цього не потрібно.

Додаємо до нашинкованої капусти зелений горошок і свіжий огірок нарізаний соломкою.

Рецепт смачного і ситного салату з капусти і горошку
Рецепт смачного і ситного салату з капусти і горошку

Відварені яйця очищаємо від шкарлупи, нарізаємо кубиком і додаємо до інших інгредієнтів. Кріп та зелену цибулю дрібно ріжемо і відправляємо у салат.

Салат солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Якщо ви хочете зробити страву більш легкою і дієтичною, її можна заправити сумішшю майонезу і сметани, або лише сметаною, або ж використати олію.

Рецепт смачного і ситного салату з капусти і горошку
Рецепт смачного і ситного салату з капусти і горошку

Готовий салат відразу подаємо до столу, зберігати тривалий час в холодильнику його не варто.

Простий, але дуже смачний та свіжий салат готовий. Такий салат відмінно підійде для повсякденного харчування, а також його можна подати на святковий стіл.

Готуйте з задоволенням, смачного!

Популярне

Схожі статті

Всього з 2 інгредієнтів роблю сир маскарпоне: ніжний, як масло, і дуже м’якенький на смак

Щоб зробити сир маскарпоне, достатньо всього 2 інгредієнтів. Робиться все дуже просто. Боятися не потрібно, просто візьміться до справи. Вийде смачніше, аніж магазинний варіант.

Намазка, яка побʼє всі рекорди за швидкістю поїдання: за останній шматочок закуски гості можуть побитися

Спробуйте приготувати цю смачну та корисну намазку з авокадо, яка не тільки порадує вас своїм смаком, але й забезпечить організм корисними речовинами та енергією.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко дітей не має, а у Сморигіна їх троє: як виглядають нащадки Євгена

Зірка "Дизель Шоу" Євген Сморигін не тільки професійний актор, а й люблячий чоловік та батько трьох дітей. Як виглядають сини та єдина донька знаменитості?