Секрет дізналася від кондитерів. Для медовика використовую тільки цей варіант: рецепт медового тіста

Усі ми любимо десерти і регулярно їх готуємо. Звичайне тісто часом набридає, але ж можна приготувати особливе. Сьогодні ми підготували рецепт медового тіста, яке підійде для будь-якої випічки.

Для приготування цього тіста знадобиться:

  • Мед квітковий – 50 грамів
  • Борошно пшеничне – 250 грамів
  • Масло вершкове – 50 грамів
  • Цукор – 100 грамів
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Сода – 1/2 чайної ложки
  • Сіль – 2 щіпки

Для приготування медового тіста можна використовувати мед будь-якого сорту за вашим смаком. Головне – не переборщіть із содою.

Для початку у казан або каструлю з антипригарним дном покладіть вершкове масло хорошої якості, квітковий мед і додайте сіль і цукровий пісок. За бажанням можна внести трохи ванільного цукру або меленої кориці.

Даля перемішайте усі інгредієнти в казані і розтопіть на мінімальному вогні приблизно 5-7 хвилин, поки маса не набуде злегка коричневого відтінку. Не варто довго томити, оскільки маса швидко може пригоріти. Потім додайте соду. Завдяки їй маса почне пінитися – це нормально.

Медове тісто
Медове тісто

Тепер вимкніть нагрівання. Всипте трохи борошна і добре перемішайте. Спочатку додавайте борошно, щоб яйце, внесене в гарячу масу, не згорнулося відразу ж. Потім вбийте куряче яйце і швидко вмішайте його в масу за допомогою вінчика або силіконової лопатки. Після цього додайте борошно, що залишилося.

Тісто вийде липким, не надто щільним – саме таке воно має бути. Далі накрийте тісто в казані харчовою плівкою та охолодіть приблизно 1 годину. За цей час воно загусне.

Після зазначеного часу акуратно викладіть тісто на робочу поверхню та округліть. Воно добре тримає форму і з ним зручно працювати. Не забувайте підсипати робочу поверхню борошном під час розкочування.

Медове тісто для випічки готове!

Популярне

Схожі статті

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.

У 45 років можна виглядати неначе у 25: доведено Олею Поляковою, Лілією Подкопаєвою, Валерією Крук та Монро

Всі ми чули поговірку про бабу-ягідку в 45. Але наші знаменитості Подкопаєва, Полякова, Крук, Монро її спростовують. Адже виглядають зовсім не як ягідки, а неначе юні дівчата.

Тіна Кароль відмовилася перекладати свій російськомовний хіт: причину назвала інша українська співачка

Відома українська співачка Тіна Кароль почала перекладати старі хіти рідною мовою. Втім, не всі композиції знаменитість вирішила змінвати. Причину повідомила Діана Глостер.