Коли дитина просить щось спекти, двічі не думаю – готую це: сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Готові відчути аромат сирного пирога, який розтане в роті, залишаючи незабутнє смакове враження? Тоді приєднуйтесь до нашої кулінарної експедиції, де простота — це ключ до справжньої насолоди!

Що може бути краще, ніж вирушити у кулінарну подорож, не витрачаючи при цьому надмірно часу та зусиль? Саме цю можливість надає сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом. Попри простоту його приготування, цей десерт завжди виходить надзвичайно смачним і апетитним.

Ця випічка — ідеальне поєднання простоти та насолоди, яка точно підкорить ваші смакові рецептори. А для її приготування вам необхідно мати стандартну прямокутну форму для випічки кексів, застелену зсередини повністю пергаментом, та духовку, заздалегідь розігріту до температури 180°C.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно 200 г
  • Розпушувач тіста 1 чайна ложка
  • Сир кисломолочний від 5% жирності 150 г
  • Яйця курячі 1 штука
  • Цукор 80 г
  • Ванільний цукор 10 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Олія соняшникова 3 столові ложки

Для начинки:

  • Густе варення або джем 3 столові ложки
  • Горіхи будь-які на ваш смак
  • Родзинки 50 г

Приготування

Сирний пиріг з горіхами, родзинками та джемом

Замісіть тісто. Спочатку для створення ніжної консистенції перетріть сир крізь сито, а потім додайте до нього збите з цукром та ванільним цукром яйце. Всипте сіль та влийте туди олію. Добре перемішайте та, додаючи просіяне разом з розпушувачем борошно, замішуйте тісто. Воно не повинно липнути до рук.

Далі тісто треба розкачати скалкою у пласт розміром 30 на 40 см.

Всю поверхню пласта намажте джемом, посипте подрібненим горіхом та розпареними родзинками, а потім згорніть його рулетом.

Тепер розріжте рулет вздовж, як на фото. З двох смужок утворіть косу та покладіть її у форму. Зверху викладіть шматочки масла.

Відправте форму у духовку на 40 хвилин.

Після певного охолодження подавайте пиріг на стіл.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.