Чому я раніше не знала цей рецепт? Уся сім’я підсіла на таку вечерю: соковиті пельмені з ідеального тіста

Пельмені - це знайома всім універсальна страва для всієї родини. У домашніх умовах їх можна зробити дуже соковитими та ніжними. Сьогодні ми підготували рецепт, який нікого не залишить байдужим.

Для приготування таких пельменів знадобиться:

  • Фарш м’ясний – 500 грамів
  • Яйце куряче – 1 штука
  • Вода холодна – 150 мілілітрів
  • Борошно пшеничне – 400 грамів
  • Сіль – 1/2 чайної ложки

Фарш вибирайте свинячо-яловичий, його можна приготувати самим зі свіжого м’яса. Цибулю очистіть від шкірки та промийте. Фарш викладіть у глибоку ємність, натріть туди ж половину ріпчастої цибулі на тертці з дрібними вічками. Всипте сіль і мелений чорний перець. Ретельно вимішайте фарш. За бажанням можете додати й інші спеції та прянощі.

У глибоку ємність всипте пшеничне борошно, залишивши приблизно чверть борошна на розкатку, і зробіть у ній лунку. Вбийте туди куряче яйце і всипте сіль. Влийте холодну воду і замісіть тісто. Ретельно вимісіть тісто і накрийте його рушником, залиште на 15-20 хвилин для активації клейковини.

Рецепт домашніх пельменів

Розділіть тісто на рівні частини і кожну з них розкачайте на робочій поверхні тонким шаром, посипаючи борошном. Виріжте з тіста склянкою кола. З фаршу скачайте невеликі кульки і викладіть їх на кола тіста. Загорніть край кола на м’ясну кульку і скріпіть краї, формуючи вареник. Потім краї вареника з’єднайте і у вас вийде гарний пельмешеки Таким чином сформуйте й інші пельмені.

Підсипте на дошку борошно і викладіть на неї заготовки. Відправте в морозильну камеру на 1 годину. Заморожені пельмені можна перемістити в пакет і зберігати в морозильній камері як напівфабрикат. Щоб відварити їх, закип’ятіть воду з сіллю й опустіть пельмені по одному в киплячу воду. Відваріть до спливання напівфабрикатів приблизно 10-12 хвилин.

Пельмені готові!