Кіш із рибою по-французьки: смакуй хоч гарячим, хоч холодним! Смачна несолодка випічка у європейському стилі

Завжди чудово мати у записнику декілька унікальних рецептів страв, які можна подати на будь-яке святкове чи буденне застілля. Один з таких — кіш із рибою та броколі по-французьки.

Ця випічка вражає не лише своїм неперевершеним смаком, але й елегантним виглядом, який відповідає французькій кулінарній традиції.

У цьому рецепті основу складає пісочне тісто, що надає страві неповторної легкості та хрусткості. А щодо начинки, то тут можливості безмежні, але ми пропонуємо вам спробувати саме той варіант, який зачарує ваші смакові рецептори та принесе нові відчуття.

Для випічки вам знадобиться ребриста форма для випікання, змащена вершковим маслом, та духовка, попередньо розігріта до температури 175°.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно 280 г
  • Сіль 1 дрібка
  • Вершкове масло 170 г
  • Вода холодна 4 столові ложки

Для начинки:

  • Лосось свіжий без кісточок 200 г
  • Броколі 100 г
  • Моцарела 100 г
  • Яйця курячі 3 штуки
  • Вершки 33% жирності 200 мл

Приготування

Кіш з рибою та броколі по-французьки

У зручний посуд просійте борошно. Всипте сіль та додайте туди шматочки вершкового масла. Руками переробіть суміш у дрібну крихту.

Потім влийте воду та замісіть тісто, після чого загорніть його у плівку й залиште відпочити протягом 30 хвилин.

За цей час приготуйте начинку. Філе риби поріжте на дрібні шматочки й обсмажте їх у розігрітій у сковорідці олії. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію.

Паралельно, розібрану на суцвіття капусту броколі, залийте у каструлі окропом та проваріть 5 хвилин, а тоді відцідіть воду.

Яйця збийте з вершками. Посоліть та поперчіть це на свій смак.

Тепер розкачайте тісто скалкою так, щоб воно лягло у форму, вкривши дно та борти. Наколіть поверхню виделкою, накрийте пергаментом, а зверху насипте для гніту крупу. Відправте форму у холодильник на 15 хвилин.

Після того запечіть основу у духовці протягом 15 хвилин. Зніміть пергамент з гнітом й знову поверніть її у духовку ще на 10 хвилин.

Далі розкладіть на основу рибу, суцвіття броколі, натерту моцарелу й залийте вершково-яєчною сумішшю.

Запікайте кіш на середньому рівні духовки 30 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Караоке на майдані в США. Ігор Кондратюк в черговий раз поїхав до Америки: збирає гроші чи відвідує доньку?

Телешоу "Караоке на майдані" давно стало культовим в українському телеефірі. Але відомий телеведучий Ігор Кондратюк знову поїхав з ним у турне до США, залишаючи глядачів розмірковувати про це.

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.

Найсмачніший яблучно-карамельний пиріг: французький “Тарт Татен”. Десерт, який смакує з морозивом. Рецепт

Рецепт яблучно-карамельного пирога, який сподобається як дорослим, так і дітям. Розповідаємо, як спекти справжній французький пиріг із ідеальною начинкою.