Рецепт дізналася від кухарів. Тепер готую тільки так, і завжди хочеться ще: шоколадна шарлотка з грушами

Шарлотка - це знайома всім і звична страва. Вона дуже проста, її можна подати на сніданок, обід, як десерт або взяти з собою на роботу. Сьогодні ми підготували незвичайний рецепт шоколадної шарлотки.

Для приготування такої шарлотки знадобиться:

  • Яйце куряче – 4 штуки
  • Какао-порошок – 2 столові ложки
  • Груша – 2-3 штуки
  • Цукор – 150 грамів
  • Борошно пшеничне – 130 грамів
  • Сіль – 1 щіпка
  • Олія рослинна – 20 мілілітрів

Груші можна використовувати будь-якого сорту, але бажано м’ясисті, а не соковиті.

Для початку вбийте курячі яйця в ємність кухонного комбайна або міксера, всипте туди ж цукор і сіль. За бажанням можете додати ванільний цукор або мелену корицю, шарлотка стане в рази ароматнішою та смачнішою. Збийте все приблизно 3-4 хвилини на найвищій швидкості техніки.

У збиту масу всипте какао-порошок і пшеничне борошно. Акуратно вмішайте сипучі складові вінчиком або силіконовою лопаткою, але не збивайте. Розпушувач додавати не потрібно.

Шоколадна шарлотка з грушами
Шоколадна шарлотка з грушами

Промийте груші у воді, розріжте кожен плід на чотири частини та зріжте насіннєві блоки. Наріжте скибочками. Змастіть форму рослинною олією або вершковим маслом і розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть приготоване шоколадне тісто у форму і в нього викладіть грушеву нарізку. Помістіть форму в духовку.

Спечіть протягом 25-30 хвилин до рум’яності, але не відчиняйте дверцята духовки, щоб пиріг не опав через різницю температур. Щойно шарлотка відмінно пропечеться, витягніть форму з духовки і переверніть її на бік. Залиште остигати в такому положенні.

Коли шарлотка повністю охолоне, витягніть її з форми, підрізаючи бортики ножем. Викладіть пиріг на тарілку і подайте до столу, за бажанням присипавши цукровою пудрою або просочивши сиропом.

Шоколадна шарлотка з грушами готова!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.