Беру борошно і воду: готую хрусткі домашні крекери, які розлітаються в родині як насіння. Всього 15 хвилин

Крекери - це проста і смачна закуска, якою ми часом нехтуємо. Але готуються вони дуже просто і швидко навіть у домашніх умовах. Саме такий рецепт хрустких солоних крекерів ми сьогодні й підготували.

Нема чого купувати крекери, їх можна просто і швидко приготувати вдома. Таку закуску зручно взяти з собою в дорогу або на роботу, але вона так само чудово підходить для посиденьок друзів. Особливо смачно їх подавати з часниковим, сирним та іншими соусами.

Для приготування таких крекерів знадобиться:

  • Борошно – 2 склянки
  • Розпушувач – 1 чайна ложка
  • Сіль – за смаком
  • Розмарин – 1 столова ложка
  • Вершкове масло – 4 столові ложки
  • Вода холодна – 0,5 склянки

Для початку покладіть у чашу комбайна борошно, розпушувач, половину чайної ложки солі та подрібнений розмарин. Далі наріжте холодне вершкове масло на шматочки і додайте в чашу комбайна.

Потім змішайте всі ці інгредієнти, щоб вийшла однорідна крихта. Поступово влийте 0,5 склянки холодної води і перемішуйте, додаючи воду за потреби, щоб замісити тісто.

Хрусткі домашні крекери
Хрусткі домашні крекери

На цьому етапі також можна додати свіжий подрібнений часник або чорний мелений перець. Це додасть крекерам додаткового аромату та смаку.

Тепер викладіть тісто на стіл, присипаний борошном. За допомогою качалки розкачайте тісто в дуже тонкий пласт. Гострим ножем розріжте пласт тіста на квадратики. Загалом, форма не має значення, на смак це не вплине. Зробіть проколи на кожному квадратику тіста виделкою.

Потім обережно перекладіть тісто на деко з пергаментом і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Запікайте печиво 20-25 хвилин, щоб з’явилася красива рум’яна скоринка. Коли крекери будуть готові, остудіть їх і насолоджуйтеся ними. Зберігайте крекери за кімнатної температури.

Хрусткі домашні крекери готові!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.