Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.

Для приготування такого пирога з лохиною знадобиться:

  • Яйце куряче – 4 штуки
  • Цукор – 160 грамів
  • Борошно пшеничне – 140 грамів
  • Олія рослинна – 2 столові ложки
  • Сіль – 1 щіпка
  • Лохина – 70-80 грамів

Для початку вбийте курячі яйця в чашу кухонного комбайна та всипте туди ж цукор і дрібку солі. Сіль додавайте обов’язково, вона підкреслює солодкість пирога. Збийте все це приблизно 3-4 хвилини на найвищій швидкості техніки.

Потім поступово вмішайте до попередніх інгредієнтів борошно легкими рухами вінчиком або силіконовою лопаткою, але не збивайте. Тісто не повинно позбутися бульбашок повітря, що піднімають його. Змастіть форму рослинною олією і решту олії вмішайте в тісто.

Пиріг з лохиною
Пиріг з лохиною

Тепер викладіть тісто в чашу мультиварки і додайте ягоди лохини, попередньо промиті та обсушені серветкою. Викладати ягоди можна як у якомусь порядку, так і хаотично. Це особливого значення не має, пиріг все одно вийде смачним.

Далі помістіть чашу в техніку й активуйте режим «Випічка» на 50 хвилин. Закрийте техніку кришкою і займіться своїми справами до звукового сигналу. Коли він прозвучить, акуратно відкрийте кришку, щоб не обпектися парою. Дістаньте чашу й остудіть пиріг протягом 30 хвилин.

Щоб дістати пиріг з мультиварки, спочатку пройдіться силіконовою лопаткою по краях форми, щоб відокремити пиріг від них. Якщо цього не зробити, пиріг не вийде з форми, а в гіршому випадку – порветься. Накрийте чашу тарілкою і переверніть форму догори дном – пиріг випаде на тарілку. Подавайте його до столу з напоями.

Пишний і ніжний пиріг із лохиною готовий!

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.