Спробуйте один раз – будете робити постійно. Простий рецепт приготування сирних пончиків: тануть у роті

Повітряні пончики – дуже смачний десерт з кисломолочного сиру, який з легкістю можна приготувати вдома. Рецепт простий і зрозумілий, а смак виходить неперевершеним.

Сирні пончики – хоч і не зовсім корисний, але дуже смачний десерт, яким можна себе побалувати. Готуються ці пончики на основі кисломолочного сиру і смажаться у фритюрі. Пончики виходять дуже ніжними і м’якими всередині, а зовні вони мають хрумку скоринку.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 250 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 2 ст.л;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – дрібка;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • борошно – 150 г + 30 г для формування пончиків;
  • олія для смаження;
  • цукрова пудра для подачі.

Спосіб приготування:

У глибоку миску всипаємо кисломолочний сир (можна брати будь-якої жирності), додаємо ванільний цукор, дрібку солі, цукор і яйця. Пробиваємо цю суміш погружним блендером до утворення однорідної, гладкої маси.

Додаємо до тіста борошно і розпушувач тіста. У вас може піти трішки більше, або менше борошна, все залежить від вологості сиру. Орієнтуйтесь на консистенцію тіста. Воно має добре триматися купи і бути м’яким, але важливо не забити тісто надмірною кількістю муки.

Рецепт ніжних та пухких сирних пончиків, які тануть у роті
Рецепт ніжних та пухких сирних пончиків, які тануть у роті

Вимішуємо тісто спочатку у мисці, а потім на столі.

Формуємо з тіста невеличкі кульки.

Розігріваємо у сковорідці велику кількість рослинної рафінованої олії. Коли олія добре розігріється, поміщаємо у неї пончики і смажимо зі всіх сторін до золотистості. Вогонь під сковорідкою робимо не дуже великий і кришкою не накриваємо пательню.

Рецепт ніжних та пухких сирних пончиків, які тануть у роті
Рецепт ніжних та пухких сирних пончиків, які тануть у роті

Готові пончики виймаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Коли пончики злегка охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.

Готові пончики виходять нереально м’якими та ніжними і не мають яскравого сирного смаку. Крім того, пончики під час смаження не вбирають в себе олію.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.