Краще смаженої картоплі: коли не знаю, що приготувати, роблю картопляні язички. Улюблена страва на всі роки

Якщо треба зготувати щось дуже дешеве на вечерю, підійдуть картопляні язички. Основними інгредієнтами є борошно й картопля. Тож вийде дуже смачно і при цьому бюджетно.

Вам знадобиться:

  • 300 мл води;
  • 400 г борошна;
  • 0,5 ч.лож. солі.

Для начинки:

  • 5 картоплин;
  • 1 цибулина;
  • 1 морквина;
  • 1 дрібка солі.
Пісні картопляні язички

Щоб приготувати картопляні язички, можна взяти пюре, яке залишилося від вчорашньої вечері або ж зварити обчищені бульби в підсоленій воді до готовності й перетерти на пюре.

Обчищену цибулину наріжте кубиками, а морквину натріть на тертушці й підсмажте на пательні у невеликій кількості олії. Коли інгредієнти прохолонуть, з’єднайте їх докупи й перемішайте.

Пісні картопляні язички

Щоб приготувати тісто, у воду кімнатної температури всипте сіль та борошно. Замісіть круте тісто. Можливо, борошна знадобиться трішки більше. Спочатку перемішуйте масу ложкою. Потім приступайте до замішування руками.

Пісні картопляні язички

Розділіть ковбик тіста на окремі шматочки. Кожен із них розкачайте качалкою. Покладіть ложку начинки й зліпіть у формі великого вареника. Покрутіть у руках, надаючи форму пиріжка.

Коли зліпите всі, розкачайте пиріжки качалкою, щоб вийшов язичок завтовшки 3-4 мм. Робіть це дуже акуратно, щоб не порвати тісто. Розігрійте пательню з товстим дном, влийте на дно олію.

Пісні картопляні язички

Викладайте картопляні язички на сковорідку. Підсмажуйте з одного боку до золотавої скоринки. Потім переверніть і підсмажте з іншого боку. Викладайте готові вироби на паперовий рушник.

Картопляні язички дуже довго залишаються м’якими й пухкими. А якщо не з’їли всю порцію за раз, можна скласти до морозилки вже підсмажені пиріжечки. Вони чудово переносять заморозку.

Популярне

Схожі статті

Замінила один інгредієнт і “Олів’є” перетворився на свіжий, літній салат: дуже смачне поєднання – рецепт

Якщо в класичному "Олів'є" замінити кілька інгредієнтів на свіжі овочі, вийде дуже смачний літній салат. Спробуйте приготувати "Олів'є" за цим рецептом і ви будете в захваті від результату.

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.